Fetö’den beraat eden, takipsizlik alan polisler göreve iade 2023

08.10.2023
Fetö’den beraat eden, takipsizlik alan polisler göreve iade 2023

Fetö’den beraat eden polisler göreve iade 2023? Fetö’den ihraç edilip beraat edenler için çalışma yapılıyor mu? Fetö’den beraat edenler göreve iade 2023, Fetö’den beraat eden askerler göreve iade ediliyor mu? Delil yetersizliğinden beraat göreve iade? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Fetö’den beraat eden polisler göreve iade 2023 konusu nedir sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Bilindiği üzere görevden ihraç edilen memurun 60 gün içerisinde idare mahkemesine başvurması gerekmektedir. Mahkemelere başvuru yapan gerek idare mahkemesini gerek ise Bölge idare mahkemesini kazanan 7500 civarında polis memuru göreve başlatılmıyordu 2 yıla yakın bir süredir. Son olarak yeni içişleri bakanı ile bu durum düzeltildi ve mahkemeyi kazanan personel görevine başladı. İçişleri Bakanı olarak atanan Ali Yerlikaya, 4 Haziran’da düzenlenen törenle görevi Süleyman Soylu’dan devralmış ve Yerlikaya, törende yaptığı konuşmasında “Görev ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Temel referansımız, hukuk ve insan haklarıdır ve bundan asla taviz verilmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Bazı kaynaklarda yer alan bilgilere göre Göreve iade edilen polisler arasında FETÖ gerekçesiyle görevden atılanlar ve mahkemede davası devam eden 13 bin dosya için de mahkeme kararı bekleniyor. Bu kararlar olumlu çıkınca göreve iadelerin her ay devam edeceği söylenmektedir.

Ayrıca kamuoyunda AİHM Yalçınkaya davası diye tabir edilen karar ile ilgili olarak bugün Bakan Tunç, konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne karşı olmadıklarını söyledi. Bakan Tunç, “Ancak çifte standarda karşıyız.” dedi. Türkiye’nin AİHM kararlarını uygulama oranının yüzde 90’a ulaştığını söyleyen Bakan Tunç, diğer ülkelerde bu ortalamanın yüzde 79 olduğuna dikkat çekti.

You cannot copy content of this page