Yıllık Satış Tutarı (Ciro) Taşıma Ruhsatı nasıl alınır şartları nelerdir?

18.10.2023
Yıllık Satış Tutarı (Ciro) Taşıma Ruhsatı nasıl alınır şartları nelerdir?

Yıllık satış tutarı (cirosu) her yıl Bakanlıkça tespit edilecek miktara ulaşan gerçek kişi tacirlerle sermaye şirketlerinin ve Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile genel müdür ve yardımcılarına” taşıma ruhsatı aşağıdaki evrakları tamamlayıp ikamet ettikleri ilçe Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Büro Amirliklerine müracaat etmeleri halinde Kaymakamlık Makamının uygun görmesi durumunda silah taşıma ruhsatı verilir.

En Alltaki Belgelere ek olarak;

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı (İşyeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/faaliyet izin belgesi) fotokopisi,
Mükellefiyeti ve yıllık satış tutarını (ciro) gösterir vergi dairesi yazısı (Serbest bölge veya başka bir nedenle vergiye tabi olunmaması halinde yeminli mali müşavir yazısı),
Şahsın durumunu, şirketse yönetici ve ortaklarını gösteren Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı,
Oda kayıt belgesi.
İlgili evraklar ile ikamet ettiğiniz Emniyet Müdürlüğü veya İl jandarma komutanlıklara müracaat ederek yönetmeliğin 9 maddesinin (h) bendine istinaden silah taşıma ruhsatı alabilir.

Not:

Anonim şirketler, limited şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler 9’uncu maddenin (h) bendinde yer alan sermaye şirketlerinden sayılmakta, kollektif ve adi komandit şirketler ise sermaye şirketi sayılmadığı için madde kapsamı dışında kalmaktadır.

Anonim şirket dışında kalan diğer sermaye şirketlerinde yönetim kurulu bulunmadığı için, şirketin yönetim, temsil ve ilzamıyla görevlendirilen “Müdürü” bu kapsamda değerlendirilmektedir. Ancak, şirketin belirli alanlarına yönelik görevlendirmeler (muhasebe müdürü, satın alma müdürü, personel müdürü gibi) bu kapsamda değerlendirilmememektedir. Yönetim kurulu üyeleri veya şirket müdürü şirket ortağı olmasa da silah taşıma ruhsatı alabilirler.

Ancak bir limited şirketin ortağı olmayan müdürüne taşıma ruhsatı verilmiş ise ortaklara taşıma ruhsatı verilmez verilmiş ruhsat ise iptal edilir.

Birden fazla şirketin cirosu toplanarak bir kişiye bu maddeye göre taşıma ruhsatı verilmez.

cironun net satışlara değerlendirilir.

MESKENDE SİLAH BULUNDURMA

Müracaat sahibinin adresi (müracaatçının ikamet/işyeri adresi) İkamet ettiği adres Jandarma bölgesinde ise İl Jandarma Komutanlığına, Polis Bölgesinde ise İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne ( Yetki devri yapılan illerde İlçe Emniyet Müdürlüğü silah ruhsat bürolarına) müracaat edebilirler

1- Dilekçe ( Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. DİLEKÇE ÖRNEKLERİ

2- Yarım kapak karton dosya ( Unutmayınız )

3- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı mutlaka yanınızda olmalıdır.

4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu). *Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.

5- 2 Adet renkli vesikalık fotoğraf, ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır ve Biometrik resim olacak)

6- Süresi dolan taşıma/bulundurma ruhsatlarının yenilenmesi veya bulundurma ruhsatlı silahlarda adres değişikliği gibi işlemlerde, silahlar yol nakil belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsat veren birime getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde silah ve fatura aslının 60 gün içerisinde ruhsat düzenleyen birime ibrazı zorunlu olup, bu sürenin aşılması halinde adli işlem başlatılır. MKE Kurumundan alınan silahlar için düzenlenen fatura düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün süre ile yol nakil belgesi yerine geçerli olup, 7 günden sonra yapılacak nakillerde ruhsat verecek birimden yol nakil belgesi düzenlenmesi gerekir.

7- 5 yıllık silah ruhsat harcı 7.390,30 TL yatırılıp makbuz dosyasına konulacak, (Harç ücreti Vergi Dairesi veya Ziraat Bankası, Halkbankası veya Vakıflar Bankasına da yatırılabilir ( Banka Görevlisine 9163 numaralı işlem kodunu söylemeyi unutmayınız )

Ayrıca Ziraat Bankası gişelerinden 300 TL Silah ruhsat kart bedeli yatırarak makbuzu dosya ile teslim edilecek.

8- Müracaat esnasında parmak izi alınmaktadır. (Parmak izi kayıt formu mevcut olanlar müracaata gelirken getirirlerse yeniden parmak izi almaya gerek kalmaz. )

9- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanunun 22/A bendi kapsamında 5000 (Beş Bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.

İŞYERİNDE BULUNDURMA RUHSATI TALEP EDENLERDEN AYRICA;

(müracaatlar işyeri adreslerine göre yapılacaktır.)

1-İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı fotokopisi, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına tabi olunmaması halinde buna ilişkin belge ve işletme/faaliyet izin belgesi fotokopisi (Fotokopi Noterden tasdikli olacak ya da aslı ile beraber getirilecek.)

2-Yapılan işten vergi mükellefi olduğuna dair vergi dairesi yazısı.

3-İşyeri şirkete ait ise talep sahibinin yönetici ve ortaklarını gösteren resmi belge.

4-İşyeri ortaklık veya şirkete ait ise yönetimin buna ilişkin kararı ve muvafakat yazısı (Karar metninde şirketin adresi, şirkette kimin silah bulundurmasına muvafakat verildiği ve ruhsatın bulundurma ruhsatı olacağı açıkça belirtilmiş olacak.)

You cannot copy content of this page