Vatandaşın polise karşı hakları? Polis vatandaşa bağırabilir mi? Polisten şikayetçi nasıl olunur?

11.10.2023

Vatandaşın polise karşı hakları? Polis vatandaşa bağırabilir mi? Polisten şikayetçi nasıl olunur? Görevi kötüye kullanan polis nereye şikayet edilir? Vatandaşın memuru şikayet etmesi? Cimer’e polis şikayet etmek?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Vatandaşın polise karşı hakları? Polis vatandaşa bağırabilir mi? Polisten şikayetçi nasıl olunur? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde Hiçbir memurun veya polisin hiçbir ülke vatandaşına bağırma argo kelime kullanma yetkisi yoktur. Bu işlemler hakaret boyutuna gelirse herkesin zaten şikayet hakkı mevcuttur.

Suça ilişkin ihbar veya şikayet, Cumhuriyet Başsavcılığı’na veya kolluk makamlarına yapılabilir En yakın karakola gidip ifade verebileceğiniz gibi cumhuriyet başsavcılığına dilekçe vererek de şikayetçi olabilirsiniz. Karakola gitmeniz durumunda şikayetçi olmak istediğinizi söylerseniz ilgili memur ifadenizi alacak ve bunu zapta geçirecektir.

Polis normal vatandaşa her zaman nezaket çerçevesinde davranmalı, kibar ve düzgün bir üslup ile muhattap olmalıdır, lakin karşısındaki kişi kendisine veya çevresindekileri zarar verecek davranışlar sergiliyor ise ona göre hareket etmeli. Polisin zor kullanma yetkisi vardır. Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir.

You cannot copy content of this page