Abdullah Kaya kimdir ne iş yapar? Nerelidir? Kaç yaşında? Eşi kimdir? Çocuğu var mı?

04.11.2023

Abdullah Kaya kimdir? Abdullah Kaya nereli ve kaç yaşındadır? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemiz polis365.com adresinde bu sorulara yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Abdullah Kaya kimdir ne iş yapar? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Abdullah Kaya, 1965 yılında Kayseri ilinde doğmuştur. Eğitim hayatını Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlamıştır. Ayrıca, yüksek lisans eğitimini 1998-1999 yıllarında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Kamu Yönetimi dalında almıştır.

İş hayatına İçişleri Bakanlığında başlayan Abdullah Kaya, 1990 yılında Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığı’na katılmıştır. Maliye Bakanlığı’nda önemli görevler üstlenmiş ve Baş Müfettişlik, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü gibi pozisyonlarda çalışmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Ağustos 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Üyeliği görevine atanmıştır. Aynı zamanda, Abdullah Kaya iyi derecede İngilizce bilmektedir. Özel hayatında evli olan ve üç çocuk babası olan Abdullah Kaya, Türkiye’de kamu yönetimi ve maliye alanlarında uzun yıllar süren deneyime sahip bir isimdir.

You cannot copy content of this page