Pomem Eğitim sonu sınavı nedir? Eğitim sonu sınavı elenenler?

06.10.2023
Pomem Eğitim sonu sınavı nedir? Eğitim sonu sınavı elenenler?

Pomem Eğitim sonu sınavı nedir? Eğitim sonu sınavı elenenler? POMEM eğitim sonu sınavı soruları? POMEM eğitim sonu sınavı zor mu?

Bir diğer adı Bitirme mülakatı olan bu sınav, Polis Akademisi veya Polis Okulu’nu başarıyla tamamlayan adaylara eğitim öğretim dönemi sonunda uygulanan bir sınavdır. PAEM ve POMEM sene sonu mülakatı, eğitim sonu sınavı ya da PMYO bitirme mülakatı ismiyle de bilinmektedir. Bu mülakatta elenen kişiler eğitimini tamamlamalarına rağmen polis olarak atanmazlar. Bu Sözlü mülakatta adayları; Mesleki bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, özgüveni, ikna kabiliyeti, inandırıcılığı, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu değerlendirilir.

POMEM Eğitim sonu sınavı elenenler ne yapabilir, ne yapmalı?

Evet maalesef böyle kötü bir durumla karşı karşıya kalan adaylar, yani Paem, Pmyo ve Pomem yıl sonu mülakatından elenenler için tek seçenek vardır, o da 60 gün içinde yürütme durdurma istemli iptal davası açmaktır. Bu konuda konuya hakim bir avukat tutmak en doğrusu olacaktır. Bu davalar Ankara ilinde görülmekte olup Ankara’da bu konuya hakim bir kaç avukat bulunmaktadır.

POMEM eğitim sonu sınavı soruları?

03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği hazırlanan sınav sorularını okulda eğitimi dinleyen tüm öğrenciler rahatlıkla yapabilmektedirler.

POMEM eğitim sonu sınavı zor mu?

Sınav zor değil. Zaten işin aslı sınavda sorulan sorulardan ziyade Güvenlik soruşturması olduğu söylenmektedir. Bilindiği üzere Adayın sınavda başarılı olabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. Hazırlanmış basit sorulardan bir kart çekilir ve cevaplanır. Polis adayı, okul eğitiminde ne kadar başarılı olursa olsun, güvenlik tahkikatından olumsuz durum alırsa polis memuru ya da amir olamaz bu bir gerçektir.

You cannot copy content of this page