Mən böyüyəndə polis olmaq istəyirəm inşa, Polis haqqinda melumat usaq bilik portali

25.09.2023

Mən böyüyəndə polis olmaq istəyirəm inşa, Polis haqqinda melumat usaq bilik portali

Polis vətənə xidmət edən müqəddəs bir peşədir. Ulu öndər Mustafa Kamal Atatürkün aşağıdakı sözləri bunu çox gözəl izah edir. Hər kəsin vicdanı öz polisidir, polis vicdanı olmayanın arxasındadır.

İcmaya xidmət: Polislik insanlara kömək etmək və icmanı daha təhlükəsiz yerə çevirmək imkanı verir. Bu insanlar cəmiyyətin rifahı üçün məsuliyyət daşımaq istəyə bilərlər. Ədalətin təmin edilməsi: Bir çox insanlar polis karyerasını seçərkən ədaləti təmin etmək istəyi ilə motivasiya olunur. Cinayətkarların tutulması, ədalətin bərqərar olması cəmiyyətdə asayişin qorunmasına xidmət edir. Risklərin azaldılması: Polis cinayətkarların tutulmasında və cinayətlərin qarşısının alınmasında fəal rol oynayır. Bu, cəmiyyətin təhlükəsizliyini və fərdlərin həyat keyfiyyətini artırır.

men boyuyende polis olmaq isteyirem.polis olmaq cox gozel bir pesedir.polis olmaq ucun orta mektebi ela bitirib polis akademiyasina qebul olmaq lazimdir.polisin esas vesifesi xalqa xidmet etmek ve dovlet daxilinde esayisi qorumaq ve cinayetkarlari arasdirib mehsuliyyete celb etmek esas vezifesidir.

Polis vatan için hizmet edilen kutsal bir meslektir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü çok güzel açıklar. Herkesin vicdanı kendi polisidir, polis vicdanı olmayanların peşindedir.

Büyüyünce polis olmak istiyorum.Polis olmak çok güzel bir iş.Polis olmak için liseyi bitirip polis akademisine girmek gerekiyor.Polisin asıl görevi halka hizmet etmek ve eyalette düzeni sağlamak ve suçluları yakalayıp adalet önüne çıkarmak.

  • Topluma hizmet etmek: Polislik, insanlara yardım etmek ve toplumu daha güvenli bir yer haline getirmek için bir fırsat sunar. Bu kişiler, toplumun refahı için sorumluluk almak isteyebilirler.
  • Adaleti sağlama: Birçok insan polislik mesleğini seçerken adaleti sağlama arzusuyla motive olurlar. Suçluların yakalanması ve adaletin yerine getirilmesi, toplumda düzenin korunmasına katkı sağlar.
  • Riskleri azaltma: Polisler, suçluları yakalama ve suçları önleme konusunda aktif rol alırlar. Bu da toplumun güvenliğini ve bireylerin yaşam kalitesini artırır.

You cannot copy content of this page