Abdulbaki Erol neden öldü? Abdulbaki Erol eşi kim? Abdulbaki Erol serveti, yerine kim gelecek? Vikipedi?

12.07.2023

Abdulbaki Erol neden öldü? Abdulbaki Erol eşi kim? Abdulbaki Erol serveti, yerine kim gelecek? Vikipedi? Abdulbaki Erol çocuğu var mı? Abdulbaki Erol oğlu kim? Abdulbaki Erol kardeşi kimdir? Abdulbaki Erol yeğeni?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Abdulbaki Erol neden öldü? Abdulbaki Erol eşi kim? Abdulbaki Erol serveti, yerine kim gelecek? Vikipedi sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Abdulbaki Erol neden öldü? Abdulbaki Erol eşi kim? Abdulbaki Erol serveti, yerine kim gelecek? Vikipedi Abdulbaki Erol Vikipedi sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Türkiye’deki en büyük tarikatlardan biri olan Adıyaman merkezli Menzil tarikatının lideri Abdulkadir Erol’un ölümüyle tarikatta boşalan “şeyh” koltuğuna oğlu olan Muhammed Saki Erol’un geçmesi bekleniyor.

Merkezi Adıyaman’da bulunan Menzil tarikatının (Nakşibendi tarikatı) “şeyh” Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman’da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğdu. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni’dir. Babasından sonra “şeyh” olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının “şeyh”i oldu.

Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrenen Abdulabaki Erol, eğitimine Siirt ve Van’da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara’ya tedavi oldu.

Tarikati Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı olan Menzil köyünde kurulduğu için (Nakşibendi tarikatı) “Menzil tarikatı” olarak anılıyor. Abdulbaki Erol’un 5 oğlu ve 2 kızı vardır. Abdulbaki Erol neden öldü? Abdulbaki Erol eşi kim? Abdulbaki Erol serveti, yerine kim gelecek? Vikipedi? Abdulbaki Erol çocuğu var mı? Abdulbaki Erol oğlu kim? Abdulbaki Erol kardeşi kimdir? Abdulbaki Erol yeğeni? sorularını yanıtladık.

You cannot copy content of this page