Gökçe Gökçen kimdir nerelidir?

08.05.2023
Gökçe Gökçen kimdir nerelidir?

Gökçe Gökçen kimdir nerelidir? Gökçe Gökçen babası Kimdir? Gökçe Gökçen kimin kızı?

Gökçe Gökçen, 24 Eylül 1991’de İstanbul’un Bakırköy ilçesinde doğdu.

Galatasaray Lisesi’nden 2010 yılında mezun oldu ve ardından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2014 yılında mezun oldu.

İnsan Hakları Hukuku Programı’nda “Fransa’da Olağanüstü Hal” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Tez çalışmaları sırasında Fransa’da Montpellier Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak bulundu.

Gökçen, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır ve Kamu Hukuku alanında doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir.

Siyasi kariyerine 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’na katılarak başladı.

CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Gençlik Kolları Genel Merkez Dış İlişkiler Temsilcisi olarak görev yaptı.

2015 yılında Avrupalı Genç Sosyalistler’de (Young European Socialists) feminizm ve dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı seçildi. Gökçe Gökçen kimdir nerelidir?

Siyasi kariyeri

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’na katıldı. CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Gençlik Kolları Genel Merkez Dış İlişkiler Temsilciliği yaptı. 2015 yılında Avrupa’da sosyal demokrat ve sosyalist partilerin gençlik kollarının çatı örgütü olan Avrupalı Genç Sosyalistler’de (Young European Socialists) feminizm ve dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı seçildi.

36. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda yapılan seçimle Parti Meclisi’ne girmeye hak kazandı. 10 Ağustos 2018’de CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanarak bu görevi yapan en genç siyasetçi oldu. 26-27 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda yeniden Parti Meclisi’ne seçilen Gökçen, 10 Ağustos 2020 tarihinde CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “FETÖ’nün Siyasi Ayağı” isimli kitapçığının toplatılmasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun tamamına açılan soruşturmalar sonucunda milletvekilliği unvanı bulunmayan tek üye olan Gökçen hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret, kamu görevlisine iftira, Cumhurbaşkanına hakaret, Cumhurbaşkanına iftira ve Cumhurbaşkanına fiili saldırı suçlamalarıyla üç ayrı dava açıldı.

Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 2010 yılında referandum çalışmaları sırasında katıldı ve 2010-2014 yılları arasında CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu sürede hem yerelde, hem de gençlik kolları genel merkezinin görevlendirmesiyle uluslararası alanda çalışmalara katıldı. 2011 yılında gençlik kollarının yeni anayasa konusundaki önerilerini derleyen yerel komisyonda aktif olarak görev aldı.

You cannot copy content of this page