Rana Cabbar kimdir? Rana Cabbar eşi, kızı kimdir? Rana Cabbar öldü mü?

08.04.2023
Rana Cabbar kimdir? Rana Cabbar eşi, kızı kimdir? Rana Cabbar öldü mü?

Rana Cabbar kimdir? Rana Cabbar eşi, kızı kimdir? Rana Cabbar öldü mü?

Ünlü oyuncu Rana Cabbar dün akşam hastaneye kaldırıldı. 78 yaşındaki tiyatro ve dizi oyuncusunun sağlık durumunu Metin Yıldız duyurdu.

Yıldız yaptığı açıklamada, “Şu an Taksim İlk Yardım Hastanesi’nin (Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi) önündeyim. Çok değerli oyuncumuz, büyük usta Rana Cabbar hastalanıyor ve durumu kritik bir şekilde hastaneye getiriyorlar. Doktoruyla konuştum, şu an durumu iyi. Daha iyi geldiğinden… Kontrol altında… İlgiye, alakaya, arayıp sorulmaya, bakıma ihtiyacı var. İlgileniyoruz. Kamuoyuyla paylaşmak istedim” dedi.

1 Ocak 1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelen usta oyuncu Rana Cabbar, hayatının bir bölümünde Ankara’ya yerleşmiştir.

Ankara’da yaşadığı süre boyunca Ankara Sanat Tiyatrosu’nun Kuruluş çalışmalarında yer aldı. Yer aldığı diziler ve filmlerden çok tiyatrolar ile tanınan Rana Cabbar, Uğur Mumcu tarafında kaleme alınan Sakıncalı Piyade isimli oyunda rol alan ilk tiyatrocudur.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda senelerce aktif olarak çalışmaya devam etmiş olsa da farklı tiyatrolarda da yer almıştır. Sinemada da değerli işler yapmıştır.

Çok önemli bazı yönetmenlerle çalışma fırsatı yakalamıştır. Bu yönetmenlerin arasında; Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul vardır.

Özellikle Reşat Nuri Güntekin’in kitabından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde oynadığı Süleyman Efendi rolü ile tanınmıştır. Bu rolde evin sevilen aşçısı olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştır.

You cannot copy content of this page