Osman Şahin kimdir? Nerelidir? Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Diyanet?

23.03.2023

Hafız Osman Şahin kaç yaşında Hafız oldu? Osman Şahin kimdir? Nerelidir? Hafız Osman Şahin Hoca kimdir? Diyanet?

Osman Şahin, 1967 senesinde Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde doğdu.

İlkokulu köyünde tamamlayan Osman Şahin, hafızlığı din görevlisi olan babasıyla yaptı. Hafızlığının ardından 1985 senesinde İstanbul İmam-Hatip Lisesini bitirdi.

1991 yılında da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1987-1993 yılları arasında Beyazıt Camii imamları Reisül Kurra Abdurrahman Gürses ve İsmail Biçer Hocalardan özel olarak tashih-i huruf ve aşere takrib icazeti aldı.

Fakülte yıllarında Fatih Camii’nde Emin Saraç Hoca’nın ders halkasına katılıp Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersleri gördü.

1994 senesinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim dalında Yüksek Lisansını, 2022 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde Kıraat alanında “Mushafların Tetkiki Meselesi: Tetkiki Mesahif Heyeti Örneği” adlı teziyle doktorasını tamamlayarak doktor unvanı kazandı.

Ülkemizi uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Tunus, Cezayir, Malezya, Bahreyn, İran, Almanya, Hindistan, Gambiya, İtalya, Filistin, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Moskova’da jüri olarak temsil etti.

İstanbul’un muhtelif camilerinde imam-hatip olarak çalıştıktan sonra, 1996-2013 yılları arasında 17 sene boyunca İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görevde bulundu. Cami görevinin yanında resmi ve özel olarak tashih-i huruf ve kıraat dersleri vererek talebe yetiştirdi.

18 Nisan 2013 tarihinde diyanet işlerine başkanlık müşaviri olarak atanan Osman Şahin, 25 Kasım 2013 tarihinde de Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına geldi. Osman Şahin, aynı zamanda evli ve 2 çocuğu vardır.

Bütün bunların yanı sıra Osman Şahin, 2017 yılında TRT ekranlarında yayınlanmaya başlayan Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda hafta ve sezon finallerinde ek jüri üyeliği yapmaktadır.

You cannot copy content of this page