Serhan Asker kimdir? Kaç yaşında? Serhan Asker nereli? Serhan Asker’in babası kimdir, nereli?

22.03.2023

Serhan Asker kimdir? Serhan Asker kaç yaşında, nereli? Serhan Asker instagram hesabı ne? Serhan Asker’in babası kimdir?

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Serhan Asker var. Serhan Asker son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Serhan Asker kimdir? Serhan Asker kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar: Serhan Asker 1974 yılında Hatay’da doğdu. Lise eğitimine kadar Antep’te tamamladı.

Serhan Asker babasını sürekli anmaktadır. Onu okumaya teşvik eden ve hep destekleyen okumayı askerde öğrenmiş babasıdır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu.

Almanya’da siyaset muhabirliği alanında master yaptı.  Gazetecilik mesleğine 1995 yılında Milliyet gazetesinde başladı.

2000 yılında TRT Haber ve Spor yayınları Dairesi Başkanlığında politika muhabiri olarak televizyon haberciliğine başladı. 

Formula 1 ve Avrupa Futbol Şampiyonası programlarının yapımını ve sunumunu gerçekleştirdi. 2004 yılında bir dönemler Türk Siyasi tarihinin ekonomi bakanlığı görevini yapan Kemal Derviş’in 18 aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve çağdaş Sosyal Demokrasi kitabını yazdı.

2008 yılında RTGD tarafından haber dalında televizyon Oscarı ile ödüllendirildi. 

1974 yılında aslen Hatay’da dünyaya gelen Serhan Asker, İlköğretim, Ortaokul ve Lise tahsilini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Almanya’da siyaset muhabirliği alanında master yaptı.

You cannot copy content of this page