Filiz Akın kimdir? Filiz Akın hasta mı, neden ameliyat oldu?

28.02.2023
Filiz Akın kimdir? Filiz Akın hasta mı, neden ameliyat oldu?

Filiz Akın kimdir, Filiz Akın hasta mı, neden ameliyat oldu?

Merak edenlerine seslenen ünlü oyuncu “Sağlığımı merak eden dostlarım, takip edenlerim iyi ki varsınız. Hepinize topluca cevap vereyim. Evet, çok üst üste ameliyatlar olmak zorunda kaldım ama çektiğim 6 Şubat’tan itibaren yaşananların yanında nedir ki…” dedi.

Filiz Akın, 2 Ocak 1943 tarihide Ankara’da dünyaya geldi. Ankaralı bir terzi olan Habibe Leman Şaşırmaz, babası Afyonkarahisarlı bir kadı olan Bekir Sami Akın’dır. Akın, TED Ankara Koleji Vakfı Okullarında yatılı ve burslu olarak okudu. Tüm dersleri başarıyla geçti ve öğretmenleri tarafından ideal bir öğrenci olarak seçildi.

Okuldaki en iyi bilinen gizli yeteneği, çok iyi taklit etmesiydi. Kolejden mezun olduktan sonra Amerika’nın bir acente şirketinde çalışmaya başladı. 2 yıl çalıştığı bu şirkette deniz kısmının şefi oldu ve bu sırada iyi derecede İngilizce, Fransızca ve Almanca öğrendi.

Filiz Akın, lise arkadaşı Oya San’ın annesinin ısrarı ile Artist mecmuasının düzenlediği yarışmaya fotoğrafını gönderdi ve birinci oldu.

Dergi ve film yöneticilerinin iknasıyla birlikte sinemaya ilk adımını attı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde devam mecburiyeti olmayan Arkeoloji Bölümü’nde okurken, işi ve üniversiteyi bırakarak annesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.

Filiz Akın, aktif sinema kariyerinde başta Cüneyt Arkın, Ediz Hun ve Kartal Tibet olmak üzere, Ayhan Işık, Sadri Alışık, Yılmaz Güney, Tarık Akan ve Kadir İnanır da dahil, döneminin neredeyse bütün erkek yıldız oyuncularıyla başrolü paylaşma fırsatı buldu.

Filiz Akın, sol kulağındaki kanserli dokunun alınması için ikinci kez ameliyat olduğunu duyurdu.

You cannot copy content of this page