Benzema kimdir, nereli, kaç yaşında?

23.02.2023
Benzema kimdir, nereli, kaç yaşında?

Benzema kimdir, nereli, kaç yaşında? Benzema, Beşiktaş?

Benzema, futbol kariyerine doğduğu ve büyüdüğü Lyon şehrinde başlamıştır.

Burada yerel takımlardan Bron Terraillon’da futbola başlayan Karim Mostafa Benzema, 1996 senesinde ülkenin en büyük takımlarından Olympique Lyonnais’in genç takımına dahil olmayı başarmıştır.

Benzema’nın futbol hayatında ilk profesyonel maçını ise 2004-2005 sezonunda çıktığı bilinmektedir. Lyon ile dört yıl peş peşe şampiyonluk yaşama başarısı göstermiştir.

Yıldız isim 2007-2008 sezonunda Fransa Ligue 1 gol kralı unvanını elde etmiştir.

2009’da Real Madrid’e transfer olduğu bilinen Benzema, burada 58 maça çıkmış ve bu maçlarda 18 gol kaydetmiştir.

2010 yılında Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Auxerre karşısında üç gol atmış ve bu gollerle kendisinden çokça söz ettirmiştir.

2018 yılında İstanbul’a gelen Benzema, Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu! Real Madrid’in Fransız yıldızı Karim Benzema, Türkiye’ye gelmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bir menajerlik ve organizasyon şirketiyle ortaklık anlaşması yapmak için İstanbul’a gelen yıldız futbolcu, Grand Trabya Otel’inde düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Fransız futbolcu, Türk takımlarının maçlarını fazla izleyemediğini belirterek, “Türkiye’de beğendiğim takım Beşiktaş. Türk futbolcuları çok hırslı ve içten oynuyorlar. Onları takdir ediyorum.” dedi.

Daha önce Kemer’de ailesiyle tatil yaptığı anlatan Benzema, “Kemer’i çok beğenmiştim. Tekrar ailemle geleceğim. Türk insanları çok sıcakkanlı ve saygılı. Madrid’de fazla Türk arkadaşım yok ama Paris’te fazla Türk dostum var. Onlarla büyüdüm.” diye konuştu.

You cannot copy content of this page