Tele1 neden yok, Tele1 neden kapatıldı, ne zaman açılacak?

20.02.2023
Tele1 neden yok, Tele1 neden kapatıldı, ne zaman açılacak?

Tele1 neden kapalı, ne zaman açılacak? Tele1 kapatma cezası kaç gün? Tele1 neden yok, Tele1 neden kapatıldı, ne zaman açılacak?

Tele1’de yapılan yayında “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığı” gerekçesiyle kanal hakkında 3 gün ekran karartma cezası verilmşti. TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu ‘Ayrıntılar’ programına konuk olarak katılan TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir” demişti. Bu açıklamaların ardından RTÜK harekete geçerek kanala ilişkin cezai yaptırımı açıklamıştı.

RTÜK’ün kararı üzerine TELE1 yürütmenin durdurulması talebinde bulunmuş ve mahkeme kabul etmişti. RTÜK mahkemenin yürütmey durdurma kararına itiraz etmiş ve Ankara Bölge İdari Mahkemesi’ne gidilmişti. Mahkeme 2’ye 1 kararla yürütmeyi durdurmanın iptaline karar vermişti. Tele1 kapatma cezasıs 23-24-25 Şubat tarihlerinde uygulanacak.

Kapatma cezası 23 Şubat’ta Başlaycak ve 26 Şubat’ta sona erecek.

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “Cezanın yani ekran karartmanın 3 ya da 5 gün olmasının bir önemi yok. Esas olarak bir ceza daha verilirse aynı maddeden, Tele 1’in lisansı iptal edilecek yani TELE 1 temelli kapatılmış olacak. Türkiye’yi bekleyen tehlike bu.” dedi.

You cannot copy content of this page