Haydar Mursaloglu deprem kimdir? Ada Mursaloğlu, ne durumdalar?
Haydar Mursaloglu deprem kimdir? Ada Mursaloğlu, ne durumdalar?
Maalesef yaşanan büyük depremden sonra isimleri duyulan, hayatları merak edilen Haydar Mursaloglu ile Merve Mursaloglu ve çocukları Ada Mursaloğlu enkaz altında kalmışlardır.
Merve Kit Mursaloglu @merveemursaloglu kullanıcı adı ile instagramda bulunmaktaydı. O güzel aile fotoğrafları, eşi ve çocuğu ile geçirdiği mutlu anların resimleri herkesin için burktu. Depremin meydana geldiği günden bu yana tam 11 gün geçti. Sevenleri hala araştırmalar yapıyor. Merak ediyor durumlarını.
Durumları hakkında henüz bilgi paylaşımı yapılmamıştır.
Haydar Mursaloglu Merve Mursaloglu Deprem, Hatay Iraz apartmanı Antakya.
Durumları hakkında henüz bilgi paylaşımı yapılmamıştır.
Haydar Mursaloğlu Antakya Ticaret Borsası başkanı Celal Mursaloğlu’nun oğludur.
1956 yılı Reyhanlı doğumlu Ali Celal Mursaloğlu, ilk, orta ve lise öğrenimi Antakya’da tamamladıktan sonra, Hatay Eğitim Enstitüsü İlköğretim Öğretmenliğinden mezun oldu. İş hayatına, Akmur Çırçır Ltd.Şti. başlayan, halen Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden Mursaloğlu, Akmur Çırçır, Pamuk ve Çırçır üzerine faaliyette bulunmaktadır. 2005 senesinde Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Mursaloğlu, 2018 senesinde yapılan seçimler sonucunda Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına, ardından 74.TOBB Genel Kurulunda TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçilmiştir. Ali Celal Mursaloğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilen Ali Celal Mursaloğlu, araba kullanmaktan, yüzmekten, yürüyüş yapmaktan ve kitap okumaktan, ayrıca ailesiyle birlikte seyahat etmekten hoşlanmaktadır.

2017 yılında bir haber.
Antakya’nın iki tanınmış köklü ailesi, “Kit” ile “Mursaloğlu” Ailelerinin evlatları “Merve-Haydar Celal” çifti evlenerek mutlu yuvalarını kurdu.
Antakya’nın tanınmış çiftçi kökenli iş-adamlarından, ATB Meclis Başkanlığı yapan Celal Mursaloğlu’nun oğlu Haydar Celal ile Hatay CHP siyasetinin önde gelen isimlerinden İşadamı Ayhan Kit’in kızı MERVE çiftinin düğün ve nikah töreni geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşti. Çiftin nikahını Büyükşehir Belediye Başkan Lütfü Savaş kıydı.
ANTAKYA, Merve Kit ve Haydar Celal Mursaloğlu çiftine ömür boyu mutluluk dilekleriyle Ailelerini kutlar.
Twitterda gündem olan aile aynı aile mi net bir bilgi yoktur. Umarız bir an önce kurtulurlar. Allah yardımcıları olsun.
8 Şubat günü atılan Tweet aşağıdaki gibidir. Güncel olarak bilgi bulunmamaktadır.
Anlık olarak BEBEGİN AGLAMA SESLERİ GELMİS!!!! Çok acill!!! antakya/hatay AKEVLER MAHALLESİ 4.AKEVLER SOKAK IRAZ APARTMANI anne merve mursaloglu baba haydar mursaloglu 2,5 yasindaki bebek ada mursaloglu
Zeynep Yosun Akverdi kimdir? Akut? Zeynep Yosun Akverdi Nasuh Mahruki kimdir?
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanıdır.
KUT Arama Kurtarma Derneği, afet arama ve kurtarmaya yönelik bir Türk sivil toplum kuruluşudur. 1995 yılında Türkiye’nin önde gelen yedi outdoor sporcusu tarafından bir taban organizasyonu olarak kurulmuş ve 1996 yılında resmi olarak dernek olarak kurulmuştur.
AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, İskenderun Teknik Üniversitesinde oluşturulan koordinasyon merkezinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 10 ili etkilediğini hatırlattı.
İlk depremden itibaren 706’sı sahada olmak üzere 885 gönüllü ile bölgede çalışma yürüttüklerini belirten Akverdi, bu kişilerin, kendi sistemlerinde kentsel arama kurtarma eğitimi almış personel olduğunu vurguladı.
Akverdi, “Burada onlarla çalışıyoruz. Tabii ki burada yardım etmek isteyen pek çok vatandaşımız, gönüllü insan var. Herkes arama ve kurtarma çalışması yapamaz. Deneyimli personel grubu olması gerekiyor.” dedi.
Kendilerine yardım etmek isteyenleri anladıklarını dile getiren Akverdi, ancak arama kurtarmanın farklı bir alan olduğuna işaret etti.
AKUT NE ZAMAN KURULDU?
1994 yılında yaşanan bir dağ kazasının ardından, bir grup dağcının oluşturduğu bu topluluk, ilk kez 1995 yılı Aralık ayında Uludağ’daki Keşiştepe’de yapılan bir arama kurtarma operasyonunda “AKUT” adını kullanmıştır.
1996 yılında resmen kurulan dernek, 1997 yılından itibaren deprem ve sel gibi diğer doğal afetlerde de arama kurtarma çalışmalarına katılmaya başladı. AKUT 1999 senesinde; Birleşmiş Milletler’in arama kurtarma organizasyonu olan INSARAG’a üye olmuş, 2011 yılında INSARAG gözetmenlerinin denetiminde İstanbul’da yapılan sınavı geçerek “Orta Ölçekli Arama Kurtarma Ekibi” unvanını almış ve Türkiye’de operasyonel sınıflandırmaya giren ilk üye oldu.
AKUT BAŞKANI KİMDİR?
Derneğin bir dönem Onursal Başkanı, “Kar Leoparı” unvanı sahibi ve Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk olan Ali Nasuh Mahruki’dir. 29 Kasım 2016’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da Saydun Gökşin derneğin yönetim kurulu başkanı seçilmiştir.
AKU5 Mayıs 2019’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Recep Şalcı ikinci kez derneğin yönetim kurulu başkanı seçilmiştir. 2019 yılı Temmuz ayında Nasuh Mahruki Onursal başkanlık görevinden istifa etti. Ocak 2023 tarihinde Zeynep Yosun Akverdi, AKUT’un yeni ve ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu.
AKUT GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUR?
İstanbul dışından AKUT’a gönüllü olmak isteyen adaylar, öncelikle bulundukları yerde AKUT ekibinin olup olmadığını kontrol etmeli.
AKUT’a gönüllü olmak isteyenler, web sitesindeki “gönüllü olmak istiyorum” bölümünden başvuruda bulunarak ekiplerin aylık periyotlarla düzenlediği gönüllü tanışma toplantısına, ardından sırasıyla temel afet bilinci ve etik-disiplin semineri oryantasyonlarına katılırlar.