Olof tarihte kimdir? İsveç halkının kökeni? Olof kimdir Osmanlı? Olof Komutan kim? Tarihte Olof kimdir?

25.01.2023
Olof tarihte kimdir? İsveç halkının kökeni? Olof kimdir Osmanlı? Olof Komutan kim? Tarihte Olof kimdir?

Olof tarihte kimdir? İsveç halkının kökeni? Olof kimdir Osmanlı? Olof Komutan kim? Tarihte Olof kimdir?

İsveçliler (İsveççe: Svenskar), günümüzdeki en kalabalık Viking ulusu.

Bring’in 1764’te yazdığı ‘Türkçe ile İsveççenin Benzerlikleri’ kitabındaki iddiaya göre İsveçlerin atası olarak bilinen Oden, gerçekte İskandinavya’ya Orta Asya’dan gelmiş bir Türk.

Pagan inancına sahip olan Olof, dış görünüşüyle de herkese korku salmaktadır. Konstantinopolis’te yaşayan iri yarı görünümlü ünlü bir komutandır. Olof adındaki karakterler genellikle esinlenme ve kurgu karakterleri olarak bilinse de tarihte ise bu isimle bir İsveç kralı bulunuyor.

Olof Skötkonung ( eski norsca : Óláfr skautkonungr ) bazen İsveçli Olaf (c. 980 – 1022) olarak stilize edilir, İsveç Kralı , Muzaffer Eric’in ve İzlanda kaynaklarına göre Kibirli Sigrid’in oğludur.

Babasının yerine c. 995. Hakkında önemli bilgiler bulunan ilk İsveç hükümdarı olduğu için kayıtlı tarihin eşiğinde duruyor. Hem İsveçlileri hem de Geatları yönettiği bilinen ilk kral olarak kabul edilir.

İsveç’te, kral Olov Skötkonung’un saltanatı ( y. 995–1022 ), İskandinavya’da Hristiyanlığı en son benimseyen İsveçlilerin ilk Hristiyan kralı olduğu için Viking çağından Orta Çağ’a geçiş olarak kabul edilir.

Bugün güneybatı ve orta İsveç’te kilisenin artan etkisi ile ilişkilidir. İskandinav inançları İsveç’in bazı bölgelerinde 12. yüzyıla kadar devam etti.

Aniden İskandinavlar görece karanlıklarından çıktılar ve isimlerini gözüpek tüccar savaşçılar, korsanlar, yağmacılar ve yerleşimciler olarak yaptılar. Danimarkalı ve Norveçli Vikingler batı Avrupa yerleşimlerine baskın düzenlerken, İsveçli Vikinglerin çoğu doğuya Rusya üzerinden, Karadeniz ve Hazar Denizi’ne doğru yolculuk ederek Arap dünyasıyla kazançlı ticaret aradı.

Novgorod ve Kiev’de kaleler kurdular ve Avrupa Rusya’sının çoğunu yönettiler. Yavaş yavaş Rusya’daki İsveçli yerleşimciler Slav nüfusu tarafından asimile edildi ve Viking döneminin sonunda İsveçliler eski izolasyonlarına geri döndüler. Şu anda İsveç’teki siyasi durum hakkında çok az şey biliniyor.

Ülke, yaklaşık 994 yılına kadar hüküm süren Yngling hanedanının Muzaffer Svear kralı Erik altında gevşek bir şekilde birleşmiş gibi görünüyor. Oğlu Olof Skötkonung, Hristiyanlığı kabul eden ilk İsveç kralıydı, ancak onun yerine geçen iki oğlu, son krallarıydı. hat ve Yngling hanedanı 1060’ta onlarla birlikte öldü.

You cannot copy content of this page