Sevinç Atabay kimdir? Sevinç Atabay kaç yaşında, nereli?

10.01.2023

Sevinç Atabay kimdir? Sevinç Atabay kaç yaşında, nereli?

Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunda1980 yılında göreve başlayan Sevinç ATABAY, 1990-1993 yılları arasında Eğitim Ataşesi olarak Chicago/ABD’de bulundu.

Sevinç Atabay kimdir? Sevinç Atabay kaç yaşında, nereli?

Sevinç Atabay, Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur.

Sevinç Atabay Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunda1980 yılında göreve başlamıştır.

Sevinç ATABAY, 1990-1993 yılları arasında Eğitim Ataşesi olarak Chicago/ABD’de bulundu.

Sevinç Atabay 2000-2006 yılları arasında Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde Topluluk Programları Genel Koordinatörü olarak AB’nin eğitim politikalarının tanıtılması alanlarında Brüksel-Türkiye çalışmış, Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğinden ve AB Genel Sekreterliğindeki kamu hizmetlerinden 2006 yılında emekli olmuştur.

2006-2021 yılları arasında ise Türk Eğitim Derneği Genel Müdürlüğünü ve TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürlüğünü eş zamanlı olarak yürüten ATABAY’ın, Avrupa Birliğinin anlaşılması için oluşturulan AB Takımını, TÜSİAD Eğitim Komisyonu, TOBB Eğitim Meclisi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarındaki üyeliklerinin yanı sıra Genç Liderler Akademisinde (Young Guru Academy) Hayal Ortaklığı bulunmaktadır.

1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunda göreve başlayan Sevinç Atabay 1991-1993 yılları arasında Eğitim Ataşesi olarak Chicago/ABD’de bulunmuş, Talim ve Terbiye Kurulu’nda Program Geliştirme Dairesinde, yabancı dil programlarının geliştirilmesi ve uygulanması, erken yaş dil öğrenim metodlarının geliştirilmesi gibi alanlarda görev yapmış.

Kitap Yazım Komisyonları’nda Başkanlık yapmıştır. 2000 yılından bu yana Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde Topluluk Programları Genel Koordinatörü olarak ve AB’nin eğitim politikalarının tanıtılması alanlarında çalışmış olan Atabay Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğinden ve AB Genel Sekreterliğinden 27 yıllık kamu hizmetinin ardından 2006 yılının Ocak ayında emekli olmuştur. Halen Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü olarak görev yapan ve Avrupa Birliğinin anlaşılması için oluşturulan AB Takımının da üyesi olan Atabay’ın İngilizce öğretimi ve AB eğitim politikaları konularında yayınları vardır (e-Ülke-e-Avrupa 2005, Avrupa Birliği Eğitim Programları, Comenius-Okul Eğitimi, 6. Çerçeve Programı Türkiye’ye Ne Getirir? Avrupa Birliğine Giriş Sürecinde Eğitim, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, Avrupa Birliği Eğitim Politikaları).

Evli ve bir çocuk annesidir.

You cannot copy content of this page