Simav nerede, nasıl bir yer? Simav dağı nerede? Simavın neyi meşhur? Ne yenir?

28.12.2022
Simav nerede, nasıl bir yer? Simav dağı nerede? Simavın neyi meşhur? Ne yenir?

Simav nerede, nasıl bir yer? Simav dağı nerede? Simavın neyi meşhur? Ne yenir?

Simav Dağları Ege bölgesinde yer almakta olup, Kütahya iline bağlıdır. Simav Dağları bağlı olduğu Kütahya iline 131 kilometre mesafededir.

Kütahya iline bağlı olan ve bu ilin batısında bulunan Simav ilçesinin yüz ölçümü yaklaşık olarak 1557 km 2’dir.

Simav ilçesinin bulunduğu bölgede yapılan çalışmalar neticesinde Katolik çağdan ve ilk tunç çağından kalmış olduğu düşünülen bulgular ele geçirilmiştir. Simav’ın ismini aldığı Synaus antik kenti de Simav ilçesinde bulunmaktadır.

Simav hem bir dağın eteğinde, yamacında hem de bir gölün kenarında kurulmuş muazzam bir yerdir. Yapılan Yüzey araştırmaları sonucunda Roma ve Bizans yerleşimlerinin bulunduğu Höyükler tespit edilmiştir.

Süleyman Şah zamanında Germiyanoğlu’na yani Türk topraklarına katılmıştır.

Cimcik, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, (pazı sarmasına benzer), Güveç, Erik Hoşafı, Yufka Tatlısı, Kuru Fasulye, Karaşerif Helvası, Kestane, Tavuk Tiridi, Çörek, Tarhana Çorbası Simav’ın meşhur yemek ve tatlılarından birkaçı. Bu lezzetlerden en az 3 tanesini mutlaka denemelisiniz.

Simav‘a gidip de sofradan aç kalkmanız mümkün değil desek hiç de yanlış sayılmaz. Cimcik, Haşhaşlı Gözleme, Ilıbada Dolması, (pazı sarmasına benzer), Güveç, Erik Hoşafı, Yufka Tatlısı, Kuru Fasulye, Karaşerif Helvası, Kestane, Tavuk Tiridi, Çörek, Tarhana Çorbası Simav’ın meşhur yemek ve tatlılarından birkaçı.

https://polis365.com/2022/07/06/simav-nerede-simav-nasil-bir-yer-simav-dagi-nerede-simav-neyi-ile-meshur%EF%BF%BC%EF%BF%BC/

You cannot copy content of this page