Köyceğiz Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı Nedir? Köyceğiz Hukuk Bürosu İletişim
Köyceğiz Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı Nedir? Köyceğiz Hukuk Bürosu İletişim
Dolandırıcılar çok sayıda kısa mesaj dolandırıcılığı türü uygular. Ancak hepsi benzer bir model izliyor:
- Bilinmeyen veya “sahte” bir numaradan kısa mesaj alırsınız. Dolandırıcılar, size tanıdığınız bir işletmeden veya kişiden (IRS, Apple veya Amazon gibi) mesaj gönderiyormuş gibi görünmek için teknolojiyi kullanır.
- Mesaj, hızlı hareket etmenizi sağlamak için bir aciliyet duygusu yaratır. Örneğin, banka hesabınızın kapatıldığını veya ücretsiz bir hediye kazandığınızı iddia edebilir.
- Daha sonra dolandırıcı, yanıt vermenizi, bir bağlantıya tıklamanızı veya bir numarayı aramanızı sağlamaya çalışacaktır.
Avukatların veya hukuk bürolarının borçlu yakınını borcundan dolayı bilgilendirmesi, araması veya mesaj atması ise açık rıza olmayan hallerde KVKK m. 12 düzenlenen veri güvenliğine aykırı hareket niteliği taşır.
Hukuk bürolarında icra davalarından ceza davalarına, iflas davalarından boşanma davalarına, miras davalarından ticari davalara kadar her konuda avukatlar tarafından hizmet verilir. Hukuk bürolarında mahkemeye intikal etmeyen durumlarda da danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Dolandırıcılık suçu nedeniyle uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemelerinde açacağınız tazminat davası ile sanıktan talep edebilirsiniz.
Size mesaj atarak kendileri hukuk bürosu gibi gösteren dolandırıcılara dikkat ediniz. Kesinlikle linklere tıklamayınız.
Para Göndermeyiniz.
E devlet üzerinden hakkınızda dava dosyası olup olmadığını kontrol ediniz. Herhangi bir sorun yok ise problem yoktur. İçiniz rahat etmiyorsa en yakın Adalet sarayına gidiniz.
SMS atan kişiler hakkında Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Öncelikle şunu belirtelim. Size gelen SMSLerde ismi geçen hukuku büroları gerçek olabilir, gerçekte o isimde bir avukat ve bir hukuk bürosu olabilir. Fakat o SMS’i o avukat veya büro atmamış olabilir.
Sizin icraya düşerek bir davanız, dosyanız bir durumunuz yok ise.
E devletten kontrol ettiyseniz. Büyük ihtimal ile dolandırıcılarla karşı karşıyasınız.
Avukatların veya hukuk bürolarının borçlu yakınını borcundan dolayı bilgilendirmesi, araması veya mesaj atması ise açık rıza olmayan hallerde KVKK m. 12 düzenlenen veri güvenliğine aykırı hareket niteliği taşır.
Icra takibi mesajı geldi ne yapmalıyım?
Olası bir durumda vatandaşların yapmaları gereken ilk şey ellerine tebligat geçmelerini beklemek. Tebligat geçtikten sonraki sürede 7 günlük itiraz süresi doluyor, bu süre dolmadan önce icra takibinin başlatıldığı icra dairesine böyle bir borcun olmadığına ilişkin sözel ve yazılı olarak itirazda bulunabilir.
Vatandaş Uyap’a girdiğinizde sol menüden “Dosya Sorgulama” sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda “Dosya Görüntüle”ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.
Siteye girdikten sonra TC Kimlik numaranız ve e–devlet şifreniz ile güvenli bir şekilde giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra elektronik hizmet alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” bölümüne tıkladığınızda aleyhinize açılan dava ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
E devletten icra borcumu nasıl öğrenebilirim?
İnternet ortamında icra takibi sorgulaması e–devlete giriş yaparak gerçekleştirilir. T.C. Kimlik numarası ve E–devlet şifresi ile siteye giriş yaptıktan sonra “icra takibi sorgulama” sekmesine giriş yaparak veya “dava dosyası sorgulama” sekmesine giriş yaparak icra takibi sorgulaması gerçekleştirilebilir.
Çok sayıda vatandaş tarafından gerçekleştirilen işlemlerden biri olan icra dosyası sorgulamasının e–Devlet‘ten yapılabilmesi ile birlikte artık herkes istediği anda sorgulamasını yapabiliyor.
Dolandırıcılar nereye şikayet edilir? Telefon dolandırıcılığı ihbar?
Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından iddianame hazırlanarak kamu davası açılacaktır.
Bu nedenle dolandırıldığını düşünen kişilerin en yakın Cumhuriyet Savcılığına veya Kaymakamlığa giderek şikâyette bulunması ve adli süreci başlatması gerekmektedir.
Cep telefonu dolandırıcıları, sizi kandırarak cihazınıza gönüllü olarak virüs bulaştırmanıza veya gizli bilgileri onlara vermenize neden oluyorlar. Bilinen mobil dolandırıcılık türlerinden bazıları şunlardır: Cep telefonu virüsleriyle dolandırıcılık. SMS yoluyla şifre hırsızlığı (Smishing)