Alpay Sigorta Dolandırıcılığı Nedir? Alpay Sigorta nedir? Alpay Sigorta E devlet

04.12.2022

Dolandırıcılar oltalama yöntemiyle vatandaşı ağına düşürmeye çalışıyor. SMS ile gönderilen linke tıklayanların bilgilerini ele geçiriyorlar. Siber korsanlar, tuzaklarına her geçen gün yenisi ekliyor. Vatandaşı türlü uyanıklıklarla ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar, bu kez yöntemini SMS üzerinden yürütüyor.

ALPAYSIGRTA adlı bir gönderici bazı vatandaşlara e-Devlet ile ilgili belirli bir miktar para olduğunu ve bunu almak için gönderdikleri link ile e-Devlet sistemine girebileceğimizi soruyor.

Yani bu mesaj dolandırıcılardan mı geliyor? İnsanların maddi sıkıntı çektiği bu dönemde bazı dolandırıcılar olta dedikleri bir taktikle insanları bu tür yöntemlerle dolandırmaya çalışıyor.

Yani binlerce kişiye bu mesajı göndererek inanacak insanlar arıyorlar. Gönderdikleri mesaj aynen şöyledir.

e-DEVLET Adınıza Tanımlı 6084 TL Kredi Kart Aidat İadenizi Almak İçin https://asddfdd/vsvsvsrgddddv Linkinden e-DEVLETINIZE Giriş Yapın.

ALPAYSIGRTA’dan e-Devlet mesajı alan kişiler doğrudan Alpay Sigorta’nın kim veya ne olduğunu arıyor. Google’da arama yaptığımızda karşımıza bir web sitesi çıkıyor.

Ancak, bu web sitesinden alınan mesajın bununla bir ilgisi olduğuna inanmıyoruz. Çünkü mesaj ALPAY Sigorta’dan değil, ALPAYSIGRTA’dan. Bu isim kasıtlı olarak insanları manipüle etmek için seçilmiş olabilir.

Tarafınıza gönderilen linklere asla tıklamayın. O tarz gelen mesajlar dolandırıcılardan gelmektedir. Bazı kurumsal firmaların adını kullanarak insanları dolandırıyorlar.

Alpay Sigorta isimli bir şirket var fakat bu smslerle alakaları yok.

Dolandırıcılar çeşitli yöntemler ile vatandaşları mağdur etmeye çalışıyor. Bu yöntemlere bir yenisi eklendi ve vatandaşlara SMS üzerinden ‘kart aidat iadesi’ vaadiyle link tıklanması sağlamaya çalışıyor.

Kullanıcıların cep telefonlarına gelen SMS üzerindeki mesajda ‘E-DEVLET 5410 TL kart aidat iadeniz adınıza tanımlanmıştır. Hemen almak için giriş’ şeklinde başlayan mesajın sonunda verilen linke tıklanarak kullanıcıları tuzağa düşürüyor.

Dolandırıcılar genelde başvurduğu yöntemlere güvenilir kurum ve kuruluşların isimlerini alet ederek kullanıcıların güvenini kazanmaya çalışıyor.

Cep telefonunuza gelen bu türde mesajların devletin resmi kamu ve kuruluşlarının sitelerinde yer alan adresler dışında itibar etmeyin ve bu mesajlar üzerinde gelen linkleri kesinlikle tıklamayın.

You cannot copy content of this page