Uzman Çavuş alımı 2023 – Uzman Çavuş alımı 2022 Başvuruları, Şartları

24.11.2022

Uzman Çavuş alımı 2023 – Uzman Çavuş alımı 2022

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2023 yılı için 6605 jandarma, 11 at bakıcısı, 14 bot serdümeni, 250 sıhhiyeci, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik ve 10 bando alt branşlarında olmak üzere toplam 7500 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak.

2023 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak; 1) Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır.

Uzman Çavuş alımı 2023 – Uzman Çavuş alımı 2022 Başvuruları, Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, b. 2023 yılı Sözleşmeli Uzman Erbaş teminine yönelik başvuru yapacak; 1) Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşüren veya askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunanlar ile tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, yıkıcı, bölücü ideolojik görüşü benimseyenler, uzman erbaş olarak istihdam edilmezler.

Uzman Çavuş Nedir? Nasıl Olunur?

Uzman çavuşlar; uzman erbaşı ya da uzman onbaşı olarak da bilinirler. Peki uzman çavuş nasıl olunur ve şartları neler? Uzman çavuş olmak için sizden istenilen şartları karşılayabiliyor olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra sözlü mülakat ve fiziki yeterlilik sınavında da başarılı olmalısınız.

Eğer her aşamayı başarılı bir şekilde geçebilirseniz uzman çavuş eğitimi alabilirsiniz. Sonrasında da belirlenen süre içerisinde göreve başlamak üzere sözleşmeyi imzalarsınız. Böylece mesleğe başlayabilirsiniz.

O halde hangi şartları karşılıyor olmanız gerekiyor? İşte cevabı bir sonraki başlıkta…

Uzman Çavuş Olma Şartları Neler?

Aslında uzman çavuş olmak için aşağıdaki şartlar yeterli değildir. Bütün mülakatlardan da başarıyla geçmeniz gerekiyor. Uzman çavuş olma şartlarını inceledikten sonra mesleği seçip seçmeyeceğinize karar verebilirsiniz.

  • vatandaşı olmalısınız
  • Askerlik sürenizde üstlerinizden herhangi bir şikayet almamış olmalısınız
  • Bu meslek için başvuru yaptığınızda terhisin üzerinden 3 yıldan az zaman geçmiş olması gerekiyor.
  • Öncesinde TSK bünyesinde yedek subay, subay, astsubay, teğmen ya da uzman erbaş olarak görev yapmamış olmalısınız.
  • Ortaokul, lise ya da fakülte mezunu olabilirsiniz.
  • Ceza almamanız gerekiyor.
  • Boyunuz en az 1.64, en fazla da 2,10 cm olmalıdır. Buna ek olarak çok kilolu ya da çok zayıf olmamalısınız.

You cannot copy content of this page