İhraçtan dönen Polis şark süresi sayılır mı?

09.10.2023

İhraçtan dönen Polis şark süresi sayılır mı?

Merak ile sorulan İhraçtan dönen Polis şark süresi sayılır mı? sorusunun yanıtı EGM’in resmi sitesinde şu şekilde açıklamışlardır.

Meslekten ihraç olup Mahkeme kararı ile göreve iade edilenlerin meslekten ayrı kaldığı sürelerin hizmetten sayılabilmesi için ne yapılması gerekir?

Meslekten ihraç olup, Mahkeme kararı ile göreve iade edilen personelin meslekten ayrı kaldığı sürelere ait özlük hakları Mahkeme kararına istinaden kendisine ödenmiş ise bu sürelerin tamamı personelin aktif kadrosunun personel şubesince hizmetine eklenmektedir. Şayet ödenmemiş ise bu süreler hizmetten değerlendirilmemektedir.

Görevden uzakta geçen sürelerin hizmetten sayılabilmesi için ne yapılması gerekir?

örevden uzaklaştırılan personelin açıkta geçen sürede 2/3 oranında maaş alıp 1/2 oranında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına emekli keseneği kesildiğinden bu sürelerin yarısı hizmetten değerlendirilmektedir.  Ancak göreve iade edilip kalan 1/3 maaşı ve 1/2 emekli keseneği tam ödendiğinde açıkta geçen sürelerin tamamı hizmetten değerlendirilmektedir. Aylıklarını ödeyen kadronun, son aktif kadrosuna 1/3 maaşı ve 1/2 emekli keseneğinin tam ödendiği bildirdiğinde bu sürelerin tamamı personelin personel şubesince hizmetine eklenmektedir. 

Süre olarak ekleniyor fakat şark süresi olarak geçip geçmediği hakkında bir bilgi verilmediği görülmektedir. Genel olarak uygulamada Şark görevinden ihraç olup dönen polisler şarkını tamamlayıp tayin oluyor.

You cannot copy content of this page