Doğan Çağlar kimdir? Doğan Çağlar kaç yaşında, nereli? Doğan Çağlar hangi partiden

27.10.2022

Doğan Çağlar kimdir? Doğan Çağlar kaç yaşında, nereli? Doğan Çağlar hangi partiden Doğan Çağlar kimdir? dogan caglar biyografisi, dogan caglar hakkında kariyeri ve özel yaşamı merak konusu oldu. Hayatına dair detaylar merak ediliyor. Peki dogan caglar kimdir?

Doğan Çağlar kaç yaşında? Son dönemin en sık konuşulan isimlerinden biri olan Doğan Çağlar, sosyal medya kullanıcıları tarafından da sıkça merak ediliyor. Peki, Doğan Çağlar kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Doğan Çağlar Resimleri, Doğan Çağlar Fotoğrafları, Doğan Çağlar kimdir? Sorusu merak konusu oldu.

Doğan Çağlar Facebook, twitter, instagram hesabı gibi resmi sosyal medya hesapları varmıdır? sosyal medya adresleri nedir?

Bir takipçisi hakkında aşağıdaki yorumu yapmıştır.

” Fanatik Beşiktaş taraftarı olan Doğan Çağlar, Milliyetçi, Devletçi yönü İle bilinir. Çözüm sürecine şiddetle karşı çıkan, PKK ile mücadelenin sadece savaşarak olacağını savunan, HDP lileri PKK nın meclise girmiş hali olarak gören araştırmacı yazar.

Bir süre fizik öğretmenliği yaptığı da biliniyor. Suriyede yapmış olduğu araştırmalarda El Nusra örgütünün PKK ile petrol ticareti yaptığını tespit etmiş, Devlet birimleri ile yaptığı görüşme ile bu durumu engellemiş bir vatan severdir. Tv 100 ,CNN TÜRK kanallarında yaptığı açıklamalarla özellikle ülkücü camianın ciddi desteğini gören bir isim.”

Biyografisi

Türkiye’de özel eğitim alanının öncü bilim insanlarındandır ve alanının ilk profesörüdür. 1946-1947 yıllarında Ankara-Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsünü bitirmiştir. 1964-1967 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri New York’ta Columbia Üniversitesinde Özel Eğitim Programları Yönetimi dalında lisans ve yüksek lisans öğrenimi yapmıştır.

1974 yılında özel eğitim alanında doktor unvanını almıştır. 3 Aralık 1991’de Millî Eğitim Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak görevlendirilmiştir. 19.10.1993 tarihinde atandığı Düzce Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini üç yıl yürütmüştür. Pek çok üniversitede özel eğitim bölümünün kurulmasına öncülük etmiş, özel eğitim alanında ile pek çok akademisyenin yetişmesine katkı sunmuştur. Özel eğitim alanında birçok kitap ve yayını bulunmaktadır. Ankara’da adını yaşatan ortopedik engelli öğrenciler için bir ilkokul ve ortaokul bulunmaktadır.

You cannot copy content of this page