Tıvorlu İsmail kimdir? gerçek adı nedir? Nerede yaşıyor?

24.10.2022
Tıvorlu İsmail kimdir? gerçek adı nedir? Nerede yaşıyor?

Tıvorlu İsmail kimdir? gerçek adı nedir? Nerede yaşıyor?

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’nda düzenlenen kuzu kırpma festivalinde yerel sanatçı olarak bilinen ve aynı zamanda sosyal medyada Tıvorlu İsmail adıyla fenomen olan fenomen İsmail Aşkan, bir konser verdi. Konseri izlemeye gelenleri eğlendiren İsmail Aşkan, şarkı söylediği sırada bir anda seyircilerin üzerine doğru koşmaya başladı.

Sahnede ilginç hareketler yapan ve söylediği şarkılarla festivale renk katan Tıvorlu İsmail, sahneden inip seyircinin üzerine koştuktan sonra da onların omuzlarına çıkarak gösterilerine devam etti. 2 gün sürdürülen festivalde Tıvorlu İsmail tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan videolar izlenme rekorları kırdı. Sosyal medyanın gündemine oturan Tıvorlu İsmail’in kim olduğu ise büyük merak konusu oldu.

Tıvorlu İsmail 1963 yılı baharında Beytüşşehab’ın Tıvor köyünde doğdu. Annesinin söylediklerine göre Tıvorlu İsmail 2 yaşında şarkı söylemeye, 3 yaşında brutal yapmaya, 4 yaşında dans etmeye başladı. 6 yaşında proto nota bilgisi ile piyanoya merak sardı.

Tıvorlu İsmail fenomen kimliğinin yanı sıra seslendirdiği şarkılar ile müzik dünyasında da tanınan bir isimdir. Seslendirdiği birbirinden ilginç şarkıları ile internet dünyasından ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır. 1973 yılında dünyaya gelmiştir, bazı kaynaklarda ise 1963 olduğu belirtiliyor.

Tıvorlu İsmail adını kullanarak seslendirdiği şarkılarla ve şovlarıya müzik dünyasında tanınan biri haline gelen İsmail Aşkan, internet ortamında da ciddi bir hayran kitlesi kazanmıştır. 1973 doğumlu İsmail Aşkan’ın 1963’lü olduğu da bazı kaynaklarda iddia edilmiştir.

Aslen Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı olarak yer lana Tıvor Köyünden olan Tıvorlu İsmail, uzun yıllar boyunca Beytüşşebap’ta yaşamıştır ve daha sonrasında da Mersin’e taşınmıştır. Instagram ve Facebook hesaplarını aktif olarak kullanan İsmail Aşkan’ın pazarcılık işiyle de uğraştığı biliniyor.

Ciwan Haco’nun ‘Se se’ adlı parçasını farklı ritimlerle okuyan İsmail Aşkan, bu şarkısını internet ortamına yükledikten sonra sanal alemde çok sayıda hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

Şırnak’ta çok beğenilen ve genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki aşiret düğünlerine katılan İsmail Aşkan,çevredeki farklı illere de giderek çok sayıda konser vermiştir. Çakal, Remix, imdat, hela vela gibi şarkılarının yanı sıra ballı ballı, she from italy, ayağında kundura, ve kinem gibi şarkıları da seslendiren ve büyük beğeniler toplayan İsmail Aşkan, neşeli karakterini sahneye yansıtıp kendisini dinleyen herkese enerjisini göstermiştir.

You cannot copy content of this page