Zeki Sincar kimdir? Kaç yaşında, nereli? Zeki Sincar Ne iş yapar?

07.10.2022

Zeki Sincar, 1981 senesinde Mardin’de dünyaya geldi. Mezopotamya coğrafyasının tüm kültür zenginliklerinin barındığı Mardin’den aldığı ilhamlar ve çoklu kültürde yaşamış olduğu deneyimler ile çocuk yaştan beri sanata ve sanatçıya özel bir duygu barındırarak yetişen Zeki Sincar, eğitim hayatının yanında ticaret hayatını da entegre etmiştir.

Sosyal alanda gerçekleştirdiği aktif duruşlarla çok genç yaşta ülke genelinde geniş bir kitle tarafından tanın Zeki Sincar, özellikle pandemi başlangıcıyla büyük sorunlar yaşayan sinema ve müzik sektörüne derin soluk kazandıran ve en riskli süreçte sanatın yeniden hayat bulmasına yönelik yaptığı yatırımlar ve projelerle dikkat çekmiştir.

Böylece sanat ve sektör camiası tarafından minnetle karşılanan Sincar, uluslararası arenadan aldığı ödüller ile Türkiye’de sanatın yeniden can bulmuş haline nefes veren önemli mimarlar arasında yer almıştır.

Sadece sanat çalışmalarının üreticiliğine değil, sanat ahlakının korunması ve yaygınlaştırılması konularında da önemli sosyal projelere imza atan Zeki Sincar 2022 yılına KİRVE isimli kitap yazarak girmekte ve kirvelik olgusunun tüm kültürel yapısını gün ışığına çıkararak önemli bir kültürel esere daha imza atmıştır.41 yaşındaki Sincar, evli 3 çocuk babasıdır.

You cannot copy content of this page