Mustafa Özcan Güneşdoğdu kimdir? Nerelidir? Mustafa Özcan Güneşdoğdu eşi kimdir?

07.10.2022

Mustafa Özcan Güneşdoğdu kimdir? Nerelidir? Mustafa Özcan Güneşdoğdu eşi kimdir?

4 Eylül 1970’te Çankırı’nın Orta kazasına bağlı Sakaeli köyünde dünyaya geldi. 1979 yılında Almanya’da yaşayan ailesinin yanına gitti. Alman okulunun yanı sıra, İslam Kültür Merkezlerine bağlı Hamburg Ulu Camii’nde Kur’an okumaya başladı. Konyalı Hafız Ramazan Minaz’dan Kur’an okumasını öğrendi.

4 Eylül 1970’te Çankırı’nın Orta kazasına bağlı Sakaeli köyünde dünyaya geldi.

1979 yılında Almanya’da yaşayan ailesinin yanına gitti. Alman okulunun yanı sıra, İslam Kültür Merkezlerine bağlı Hamburg Ulu Camii‘nde Kur’an okumaya başladı. Konyalı Hafız Ramazan Minaz’dan Kur’an okumasını öğrendi.

1985 yılında, Libya İslam’a Çağrı Cemiyeti ile önceki adı AMGT olan, Avrupa Milli Görüş teşkilatlarının ortaklaşa tertip ettiği, ikinci Avrupa Tilavet yarışmasında birinci oldu.

1987 yılında evlenen Güneşdoğdu 3 çocuk ve iki torun sahibidir. Altı yılı aşkın, Osmanlı usulü Arapça tedrisatından sonra, 1988-1989 yıllarında Arapça pratiğini geliştirmek üzere Şam’da bulundu.

Ocak 1991 yılında Mekke-i Mükerreme’de 23 Devlet, 52 Cemiyet ve Teşkilatın 182 yarışmacı ile katıldığı 13. Uluslar arası Kur-ân’ı Kêrim yarışmasında, oldu. Şu ana kadar Arap ülkelerinde `Kur‘an-ı Kerimi Güzel Okuma’ dalında Avrupa’da yetişmiş ve birincilik almış ilk ve tek Türk Vatandaşımızdır.

Ramazan ayında iki hafta boyunca Avustralya Sydney ve Melbourn’da Kur-ân’ı Kerim okudu. 2006 da ise “Opera meets Quran” Opera Kuran buluşması isimli Program için ikinci defa Sydney’e gitti. 2003 Yılında “Quran Rezitation“ isimli Almanca Meâlli ilk Kur-ân’ı Kêrim Albümünü yayınladı.

2008 de Hilal tv’de Sahurdan Sehere‘programını sunmuş, 2009 Star TV, 2010 Ramazan‘ında “Kanal 7de, bir ay “Sahura doğru” programının Karisi ve ilahi sanatçısı olarak görev yapmış, 2011-2012 Ramazanlarında ise “Kanal Urfa” da İftar programları sunmuştur.

2004 ve 2006 yıllarında Fransa Müslümanları tarafından düzenlenen “Rytmenneşid” İlahi Turnesine, Malezya‘nın meşhur grublarından “RAİHAN”, Filistinden “İ´tisam” İngiltere‘den “Halil Muhammed” ve Fransa’dan “Mevlüt Sinatse” ile beraber, Avrupa’da yaşayan Türkleri Güneşdoğdu temsil etmiştir.

2012 Yılında Aziziye eğitim kurumları tarafından “Yılın Kültür Elçisi” seçildi. 2011-12 yıllarında Amerika “Georgetown Üniversitesi ile Ürdün Kraliyet Araştırmalar Merkezi” tarafından üç yıldır düzenli olarak yayınlanan “Dünyada en güçlü ve etkili 500 Müslüman” raporunda, Hafızlar kategorisinde, Türkiye adına, en güçlü ve etkili Müslüman olarak tescil edilen Güneşdoğdu, ana dilinin yanı sıra Almanca ve Arapça bilmektedir.

You cannot copy content of this page