Dragoman nedir? Dragoman strateji ne iş yapar? Dragoman strateji nedir?

05.10.2022

Dragoman nedir? Dragoman strateji ne iş yapar? Dragoman strateji nedir?

Dragoman kelimesi Türkçe’de “(resmi görüşmelerde taraflara eşlik eden) tercüman” anlamına gelir. Fransızca ve İngilizce dragoman “(resmi görüşmelerde taraflara eşlik eden) tercüman” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İtalyanca aynı anlama gelen dragomano sözcüğünden alıntıdır.

Dragoman Strateji adlı kuruluşun Başkanı olan ve Habertürk, Akit Tv, Tv 100 gibi çeşitli tv kanallarında katıldığı tartışma programlarında konuk konuşmacı olan Onur Erim’in 2017 yılında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adlı bir kitabı yayımlanmıştır. Evli, ve iki çocuk babasıdır.

Dragoman kelimesi Türkçe’de “(resmi görüşmelerde taraflara eşlik eden) tercüman” anlamına gelir.Fransızca ve İngilizce dragoman “(resmi görüşmelerde taraflara eşlik eden) tercüman” sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İtalyanca aynı anlama gelen dragomano sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Orta Yunanca aynı anlama gelen dragómanos δραγόμανος z sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Arapça aynı anlama gelen tarcumān ترجمان z sözcüğünden alıntıdır.

You cannot copy content of this page