Ankastre fırının altı neden pişirmez? Fırın alt kısmı pişirmiyor? Fırının altı neden pişirmez?

28.09.2022

Ankastre fırının altı neden pişirmez? Fırın alt kısmı pişirmiyor? Fırının altı neden pişirmez? Fırının Üstü Pişiriyor, Altı Pişirmiyor Sorunu ve Çözümü

Siz fırını çalıştırdığınız da fırının alt kısmında ve en üst tabakasında geniş yuvarlak ve bazen de dikdörtgen bir rezistans vardır. Bu rezistanslar yanar ve adeta kıp kırmızı hale gelir. Eğer Fırın altı pişirmiyor üstü pişiriyor ise o zaman fırının altında bulunan rezistans çalışmıyor sadece üstü çalışıyor demektir.

Elektrik akımının sık sık dalgalanması rezistansların zarar görmesine ve arızalanmasına sebep olabilir. Elektrik akımının bir anda yüksek ve sonrasında düşük akım şeklinde geliyor olması, her elektronik cihaz gibi rezistans telinin de yanmasına neden olacaktır.

Öncelikle bu rezistansı değişmeden önce belirtelim ki, eğer tek tepsi yemek pişiriyorsanız bunu değişmeseniz de sorun olmaz yine pişim yapılır.

Temel çalışma prensibi çerçevesinde fırınların içerisinde alt ve üst kısımlarda farklı ısıtıcılar bulunuyor.

Bu şekilde tepsi vb. mutfak gereçleri ile içerisine koyulan yiyeceklerin hem alttan hem de üstten pişirilmesi sağlanıyor.

Yani fırın temel olarak içerisindeki sıcaklık değerleri ile pişirmeyi sağlıyor olsa da üst ve alt kısımdaki ısıtıcıları vasıtası ile her iki yönden de ısı dalgası yayılımı gerçekleştirerek, en lezzetli şekilde istenen kıvamda ürünlerin pişmesini sağlıyor.

Fırının üst pişirirken, altı pişirmiyorsa ve bireysel olarak yapılabilecek kontrollerde bir sorun görülmediyse, alt ısıtıcı fonksiyonunu yerine getirmiyordur.

You cannot copy content of this page