2022 Cadılar Bayramı ne zaman 2023, Halloween ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

24.09.2022

2022 Cadılar Bayramı ne zaman 2023, Halloween ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

Cadılar Bayramı‘nın kökeni antik Britanya’da pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivali’dir. Keltler 1 Kasım’ı yazın bitişi, kışın başlangıcı kabul ediyorlardı. Samhain kelimesinin kökeni Eski İrlandaca sam (yaz) ve fuin (son) sözcüklerine dayanır.

Başlangıç yılı tam olarak bilinmese de kutlamaların yapıldığı 31 Ekim tarihi günümüze kadar hiç değişmeden gelmeyi başarmıştır. 31 Ekim, hasat mevsiminin bittiği gün olarak bilinir ve tek geçim kaynağı toprak olan dönem insanları için yaşamaya devam edebilecek olmanın garantisi gibidir.

Cadı, birçok din ve mitolojide kötü amaçlara hizmet ettiğine ve doğaüstü güçleri olduğuna inanılan kişidir. Popüler kültürde siyah pelerinli, sivri başlıklı, süpürgesiyle uçan bir kadın figürü resmedilir. Türkiye’de farklı ağızlarda “cazı”, “cazi” ya da “cazi kari” olarak da bilinir.

Dünyada birçok ülkede, özellikle de ABD ve Batı Avrupa’da kutlanan Cadılar Bayramı, son yıllarda Türkiye‘de de kutlanmaya başlandı. ‘Halloween’ olarak da adlandırılan bayram, ülkemizdeki popülerliğini her geçen yıl arttırmaya devam ediyor.

,

You cannot copy content of this page