Binnur Yeşilyaprak kimdir? Kaç yaşında? Binnur Yeşilyaprak eşi kim?

18.09.2022
Binnur Yeşilyaprak kimdir? Kaç yaşında? Binnur Yeşilyaprak eşi kim?

Binnur Yeşilyaprak kimdir? Binnur Yeşilyaprak kimdir Hayatı? Binnur Yeşilyaprak kimdir? Kaç yaşında? Binnur Yeşilyaprak eşi kim? Binnur Yeşilyaprak ekşi, Binnur Yeşilyaprak Vikipedi, Binnur Yeşilyaprak nereli? Binnur Yeşilyaprak kaç yaşında?

Prof.Dr.Binnur Yeşilyaprak, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim dalı öğretim üyesidir.

@binnuryesilyaprak kullanıcı adı ile instagramda bulunur.

Hacettepe Üniversitesinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında 1983’te yüksek lisans, 1988’de doktora derecelerini aldı.

1991-1992 Eğitim Öğretim yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde “Doktora Sonrası” çalışmalarını sürdürdü ve 1995’te “Doçent” oldu. 1980’den itibaren görev yaptığı Gazi Üniversitesi’nden 2002 yılında ayrılarak Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesine “Profesör” olarak geçti ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı’ndaki görevini Eylül 2017 yılında emekli oluncaya dek sürdürdü.

2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Penn State Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olarak 12 ay bulunan Yeşilyaprak’ın uzmanlık alanında yazdığı, tek ya da ortak yazarlı 14 kitabı, çeşitli bilimsel dergilerde yayımlanmış 100’ü aşkın makalesi bulunmaktadır. Yeşilyaprak, 35’i uluslararası olmak üzere 100’den fazla kongrede bildiri sunmuş ve bazılarında “çağrılı konuşmacı” olarak yer almıştır. İlgi alanları arasında gençlik sorunları, gelişimsel rehberlik, kariyer gelişimi ve mesleki rehberlik, mesleki etik, aile rehberliği gibi konular yer almaktadır. Yeşilyaprak, ayrıca 2002-2008 yılları arasında Türk PDR-DER’in genel başkanlığı görevini yürütmüştür.

1995 yılında Doçent, 2002 yılında profesör olan Yeşilyaprak’ın uzmanlık alanı ile ilgili yayınlanmış tek ya da ortak yazarlı 11 kitabı, çeşitli bilimsel dergilerde basılmış 90 kadar makalesi bulunmaktadır. Çocuklar ve gençlerin sorunları,eğitimi,kariyer gelişimi üzerinde araştırmaları ve incelemeleri bulunan Yeşilyaprak bu alanlarda 16’sı yurtdışı olmak üzere 87 ayrı kongreye bildiri ile katılmıştır.

Mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı konusunda kitap ve makaleleri bulunan ,lisans/lisansüstü dersler yürüten Yeşilyaprak bu konuda İŞKUR ve MEB tarafından düzenlenen pekçok toplantıya “tartışmacı/ değerlendirmeci/ konuşmacı/ moderatör” vb. sıfatlarla davet edilmiş ve katkıda bulunmuştur.Çeşitli kurumların davetlisi olarak mesleki rehberlik konusunda seminerler veren ve projeler/ tezler yürüten Yeşilyaprak 2010-2011 öğretim yılında Dr.Niles’ın davetiyle gittiği ABD Penn State Üniversitesinde yine kariyer danışmanlığı konusundaki çalışmalarını sürdürmüştür.

Yeşilyaprak, aynı zamanda 2003-2008 yılları arasında Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği genel başkanlığı yapmıştır.PDR ve Eğitim alanındaki bilimsel dergilerde editör,bilim kurulu/ hakem kurulu üyesi olarak görevler üstlenmektedir.

You cannot copy content of this page