Yasemin Kamhi kimdir, nerelidir?

14.09.2022
Yasemin Kamhi kimdir, nerelidir?

Yasemin Kamhi kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor, mesleği nedir, ünlü iş adamı Cefi Kamhi’nin neyi olur soruları bu aralar merakla soruluyor.

Bir dönem Milletvekilliği’de yapan Cefhi Kamhi’nin evine yapılan haciz işleminde, sadece yurthabermerkezi.com vardı. Melda Kamhi Kosif,1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiş ressam, iç mimar ve girişimcidir. Genç iş kadını olarak başarısını kanıtlamış durumdadır. Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi ve eski milletvekili Cefi Kamhi‘nin büyük kızı, Profilo Holding yönetim kurulu başkanı ve kurucusu iş adamı Jak Kamhi’nin torunu ve Lara Kamhi’nin ablasıdır.

Yasemin Kamhi, Türkiye’nin ünlü iş adamlarından daha Cefi Kamhi’nin eşidir.

Cefi Kamhi, Türkiye’deki Musevi iş insanlarından biridir. Eşi ise Türkiye’nin ünlü cemaatlerinden Nakşibendi şeyhlerinden birinin torunudur.

Cefi Kamhi bir röportajı esnasında, Türkiye’de kimliğiyle ilgili sorun yaşayıp yaşamadığına ilişkin sorulan soruya, “eşinin Nakşibendi şeyhinin torunu olduğunu” söylemişti.

Kamhi, “Ben gayrimüslim biriyim. Çok bilinmez ama eşim ise Nakşibendi. En büyük Nakşibendi Şeyhleri’nden Şeyh Sinan Erdebili’nin torunu. Dinler ve inançlara özelimde yer var. Dinler insana doğru yolu göstermek için vardır. Ama bunun yansımaları ve kullanılma şekilleri farklı oluyor.” demişti.

CEFİ KAMHİ KİMDİR?

İstanbul doğumlu olan Cefi Kamhi Türkiye’nin önde gelen sanayicilerinden Jak Kamhi’nin oğlu.

1952 doğumlu Kamhi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İngiltere Henley Administrative Staff Collage’de master yapan Kamhi, TÜGİAD (Türkiye Genç İşadamları Derneği) kurucusu ve Onursal Başkanı oldu.

DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Çin İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Hindistan İş Konseyi Başlanlıkları yaptı.

1995-1999 yıllarında İstanbul milletvekilliği yapan Kamhi, Yasemin Kamhi ile evli ve 2 kız babası.

You cannot copy content of this page