Prenses Diana neden öldü? Prenses Diana kimdir?

09.09.2022
Prenses Diana neden öldü? Prenses Diana kimdir?

Prenses Diana neden öldü? Prenses Diana kimdir?

Prenses Diana 1997 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te Pont de l’Alma tünelinde, bulunduğu aracın kaza yapması sonucu öldü. Birlikte tatil yaptığı Dodi Al Fayed ile aracın sürücüsü Henri Paul da kazada yaşamlarını yitirdiler.

Lady Diana ve sevgilisi Dodi El Fayed’in 1997 yılında Paris’teki bir trafik kazasında hayatlarını kaybetmeden önceki son günlerini geçirdiği lüks villa El Fayed ailesi tarafından 70 milyon sterline satışa çıkartıldı.

Prenses Diana, İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997’de Paris’te 36 yaşındayken paparazzilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti. Kazada, Diana’nın sevgilisi Dodi Al Fayed ve şoförü Henri Paul de ölmüştü. İngiltere kraliyet tahtının varisi Galler Prensi Charles’ın eski eşi Prenses Diana’nın, 1992-1993 yıllarında kaydedilen özel açıklamaları, “Channel 4” televizyonunda yayımlandı.

İngiltere’deki “Channel 4” televizyonu, Diana’nın özel açıklamalarınının yer aldığı, “Kendi sözleriyle Diana” adlı belgeseli izleyicileriyle buluşturdu.

Belgeselde, Prens Charles’tan boşandıktan bir yıl sonra 1997’de Paris’te sevgilisi Dodi El Fayed ile geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Diana’nın evlilik hayatına ilişkin açıklamaları yer alıyor.

Görüntülerde, eşi Charles tarafından aldatıldığını ve bir gün ağlayarak Kraliçe 2. Elizabeth’e gittiğini anlatan Diana, Kraliçe’nin kendisine, “Ne yapman gerektiğini bilmiyorum. Charles, ümitsiz bir vaka.” dediğini aktarıyor ve bu cevabın kendisinde travmaya neden olduğunu söylüyor.

You cannot copy content of this page