Naci Cinisli kimdir? Cinisli ailesi, Cinisli Holding? Muhammet Naci Cinsli kimdir?

02.09.2022

Naci Cinisli kimdir? Cinisli ailesi, Cinisli Holding? Muhammet Naci Cinsli kimdir? Rasim Cinisli kimdir?

Muhammet Naci Cinisli, Erzurumlu Hacı Şamlı’ların kızı İnci Cinisli ve Erzurumlu Cinisli ailesinden Kadrettin Cinisli’nin oğulları olarak 1969 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Naci Cinisli, İlkokulu Feyziye Mektepleri Özel Işık Lisesi’nde, orta ve lise öğrenimini ise Avusturya Erkek Lisesi’nde başarı ile tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden Cinisli, Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde işletme ekonomi eğitimine başlamış ve eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde başarı ile devam ettirerek yüksek tahsilini tamamlamıştır.

Türk milli kültürünü ve siyasi değerlerini çocuk yaştan itibaren özümsemiş olan Naci Cinisli, dünyayı tanıyan ve küresel gelişmeleri çok yakından takip eden bir siyasetçi olarak İngilizce ve Almanca lisanlarına profesyonel düzeyde hakimdir.

İş hayatında ticaret ve çiftçilik ile iştigal etmiş olan Cinisli evli ve iki çocuk babasıdır.

RASİM CİNİSLİ KİMDİR?

Siyasetçi, XIV. ve XIV. Dönem Erzurum Milletvekili, STK yöneticisi, MTBB eski başkanı, anı yazarı. 1939 yılında Erzurum’un Aşkale kazasına bağlı Cinis köyünde doğdu. 1958-1959 ders yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine başladı, buradan mezun oldu. 18 Mart 1965’te Bursa’da yapılan Milli Türk Talebe Birliği kongresinde genel başkan seçildi.

1969 genel seçimlerinde Adalet Partisi listesinden XIV. Dönem (12.10.1969-14.10.1973) Erzurum Milletvekili seçildi. 1971’de kurulan Demokratik Parti’nin kurucuları arasında yeraldı ve DP Genel İdari Kurul üyeliği yaptı. 1973 genel seçimlerinde Demokratik Parti’den XV. Dönem (14.10.1973-05.06.1977) Erzurum Milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. 1994’te Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı yaptı.

1960’lı yıllarda Milliyetçiler Derneği üyesi, yine aynı yıllarda Aydınlar Kulübü (Şimdiki Aydınlar Ocağı) üyesi, Ötüken Yayınevi’nin kurucularından, Türk Folklor Kurumu kurucularından, Türk Edebiyatı Vakfı üyesi, Uyuşturucu ile Mücadele Derneği kurucularından ve Türkiye Azarbaycan Dostluk Derneği üyesidir.

2017 yılında hatıralarını Bir Devrin Hafızası adlı kitapta topladı.

Hakkında da 2005 yılında Asım Hanoğlu’nun yazdığı Erzurum Cinis Beyleri ve Rasim Cinisli adlı bir eser yayımlanmıştır.

You cannot copy content of this page