Havrita Ne demek? Havrita Nedir? Havrita.com Nedir? Ne İçin Kullanıyor?

21.08.2022
Havrita Ne demek? Havrita Nedir? Havrita.com Nedir? Ne İçin Kullanıyor?

Havrita Ne demek? Havrita Nedir? Havrita.com Nedir? Ne İçin Kullanıyor?

Havrita, sokak köpeklerinin yerlerinin işaretlendiği bir uygulama. Ayrıca varsa saldırıların bildiriminin yapıldığı bir harita ve yer işaretleme uygulamasıdır. Havrita adlı web sitesine giren kullanıcılar nerede sokak köpeklerinin yaşadığını ve nerelerde köpek saldırısı gerçekleştiğini görebiliyor. Eğer saldırıya uğranıldıysa bu yeri harita üzerinden işaretleyebiliyor ve fotoğraf ekleyebiliyor. Fakat bu uygulama köpeklerin yerinin belirtilmesi ve zehirlenme olaylarına yol açması sebebiyle birçok insan tarafından eleştiriliyor.

Havrita adlı uygulama sosyal medyayı ikiye böldü. Sokaklarda yaşayan köpeklerin yerlerinin işaretlendiği varsa saldırıların bildirildiği uygulama çok sayıda şikayet alıyor. Hayvanseverler uygulamanın hedef gösterdiğini ve zehirlenme olaylarının arttığını söyleyerek uygulamanın kapatılmasını isterken, bazı insanlar ise uygulamanın yararlı olduğunu savunuyor.

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Başıboş Köpek Haritası ‘Havrita’, sokakta yaşayan köpeklerin yerlerini tek tek gösteriyor.

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita’da mahallelerinde köpek gören insanlar, hayvanların fotoğraflarını çekerek yayımlıyor.

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği yapmış olduğu açıklama ile sokak köpeklerinin bu site ile tespit edildiğini ve ardından zehirlenerek öldürüldüğünü iddia etti. Bu iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte binlerce kullanıcı tepki gösterdi ve söz konusu internet sitesinin kapatılması için kamuoyu oluşturdu.

Sosyal medyada gündemde olan #havritakapatılsın etiketine ünlü isimlerden de destek geliyor. Bu isimler arasında Metin Uca, Kaan Arlı, Cenk Eren, Celil Nalçakan, Yonca Evcimik, Gaye Su Akyol ve Ceylan Ertem de yer alıyor.

You cannot copy content of this page