Lord Teshlid kimdir? Lord Teshlid gerçek mi? Ne Zaman oldu? Lord Teshlid Wikipedia

17.08.2022
Lord Teshlid kimdir? Lord Teshlid gerçek mi? Ne Zaman oldu? Lord Teshlid Wikipedia

Lord Teshlid, İngiltere’nin en zengin adamlarındandı, zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikanesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı servet kasası olarak kullanıyordu. Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı.

1459’da doğan ve 1535’te ölen Alman bankacı ve tüccar Jakob Fugger eğer bugün yaşasaydı; serveti Bill Gates, Warren Buffet, Carlos Slim ve Mark Zuckerberg’inkilerin toplamından daha fazla olurdu.Onun hayat öyküsünü yazan Greg Steinmetz’e göre, “Zengin” lakaplı Fugger’in serveti günümüzün parasıyla 400 milyar doları bulmuştu.Amerikan Wall Street Journal gazetesinin eski editörlerinden Steinmetz, Fugger’i “tarihin en zengin insanı” olarak görüyor.Greg Steinmetz, 2 yıl önce çıkan kitabına da bu adı vermiş.

Steinmetz, “Jakob Fugger gelmiş geçmiş en güçlü bankacıydı. Onun döneminde Rönesans yaşanıyor ve dünyayı iki kişi kontrol ediyordu; Roma Germen İmparatoru ve Papa. Her ikisini de Fugger finanse ediyordu” diyor.

Lord Teshlid, İngiltere’nin en zengin adamlarındandı, zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikanesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı servet kasası olarak kullanıyordu. Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı. Oda çok özel inşa edildiği için, ne kadar bağırıp çağırdıysa, yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı. Zaman zaman eve gelmediği için, evdekiler arama ihtiyacı hissetmedi.Günler sonra cesedi bulunan Lord, bir şekilde parmağını kesmiş ve kanıyla şu cümleyi yazmıştı: “Dünyanın en zengin insanı, açlıktan ve susuzluktan ölüyor!”…

You cannot copy content of this page