Bahar Eriş Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Bahar Eriş evli mi? Bahar Eriş çocuğu var mı?

17.08.2022
Bahar Eriş Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Bahar Eriş evli mi? Bahar Eriş çocuğu var mı?

Bahar Eriş Kimdir? Nereli? Bahar Eriş Kaç doğumlu? Bahar Eriş kaç yaşında? Bahar Eriş evli mi? Bahar Eriş çocuğu var mı? Bahar Eriş biyografi, Bahar Eriş vikipedi

https://www.instagram.com/dr.bahareris/ URL adresi ile, Instagram’da @dr.bahareris kullanıcı adı ile bulunur.

371 bin civarında takipçisi vardır.

Bahar Eriş 2004’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Programı’nda üstün yetenek konusunda dersler vermektedir.

Dr. Bahar Eriş, 1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile gittiği ABD’nin New York şehrinde, Columbia Üniversitesi’ne bağlı Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır.

Daha sonra aynı bölümde doktora eğitimine devam etmiş, 2005 yılında Ed.D. (eğitim doktoru) derecesi almıştır. 2000-2004 yıllarında Teachers College çerçevesindeki üstün yetenek eğitimine yönelik ve heterojen okul öncesi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır.

Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1997 yılında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği bölümünden pedagojik formasyon diplomasına hak kazanmıştır.

Dr. Bahar Eriş, çocuklarda üstün zekâ ve yetenek eğitimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazardır.

Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünden mezun olduktan sonra Fulbright bursuyla ABD’ye gitmiştir.

1998-2004 yıllarında New York’ta, Columbia Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür. Üstün yetenek eğitimi alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra aynı okuldan doktorasını almıştır.

6 yıllık eğitimi süresince Teachers College’da öğretmenlik yapmıştır.Eriş, Türkiye’ye döndükten sonra, 10 yıl boyunca (2004-2014) Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “üstün yetenek eğitimi” konusunda dersler vermiştir. 2015-2017 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Programı’nda Yrd. Doç. Dr. olarak yüksek lisans derslerine girmiştir.

2017’de uzmanları ve anneleri bir araya getiren MomTalks etkinliğini hayata geçirmiştir. Anneleri bilinçlendirmeyi amaçlayan bu organizasyon, her yıl İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenecektir.

Fotoğraf notu;

Bu akşam İstiklal Caddesi’nde yürüyordum. Önümde de bir baba ve oğlu yürüyordu.Küçük oğlan elindeki boş su şişesini yere attı. Babası da attığını gördü ve hiçbir şey demeden yürümeye devam etti.Şişeyi yerden aldım. Clark Kent kostümümden sıyrılarak anında Süpermen’e dönüştüm ve soluğu babayla çocuğun yanında aldım:)).Babayla hiç muhatap olmadan doğrudan küçük çocukla konuştum. “Bunu yere atarsan sokaklar kirlenir. Bu sokaklar hepimizin. Temiz tutmak hepimizin görevi. Bir daha çöpünü yere atma olur mu canım? Bak, çöp kutusu orada.” Şefkatli bir tonda konuştum elbette. Babası güldü ve çocuğuyla birlikte çöp kutusuna doğru yöneldi.Gıcığım evet :), ama o anda bunu yapma sorumluluğunu hissettim. Çocuklar hepimizin çocukları diye düşünüyorum. Genele zarar verecek bir davranışa müdahale etmek bana yanlış gelmedi. Siz olsanız ne yapardınız?

You cannot copy content of this page