Temel Aksoy kimdir? Kaç yaşında? Serife Aksoy kimdir? Serife Aksoy kaç yaşında?

09.08.2022
Temel Aksoy kimdir? Kaç yaşında? Serife Aksoy kimdir? Serife Aksoy kaç yaşında?

Temel Aksoy kimdir? Kaç yaşında? Serife Aksoy kimdir? Serife Aksoy kaç yaşında?

1956′da İstanbul’da doğan Temel Aksoy, ilk, orta ve liseyi, Galatasaray Lisesi’nde yatılı okumuş ardından önce Grenoble daha sonra Paris Nanterre Üniversitesi’nde ekonomi bölümünü bitirmiştir. 1980 yılında İstanbul’a dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Gülten Kazgan’ın asistanı olmuştur.

Şerife Aksoy, muzuyla ünlü şehrimiz Anamur’da dünyaya gözlerini açtı. Liseye kadar olan eğitimini İstanbul’da gören Aksoy, üniversite eğitimini almak için başkent Ankara’ya gitti. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni başarıyla bitirdi.

2009 yılında Temel Aksoy ile dünya evine giren ve mutlu bir evliliği olan Şerife Aksoy’un Aslan ve Zeynep adında iki çocuğu var.

İstanbul’da 6 yıl ilkokul öğretmenliği yaptı ve daha sonra İstanbul Le Cordon Bleu’da mutfak ve pasta şefliği bölümünde eğitim aldıktan sonra burayı da başarıyla bitirdi. Bu sürecin ardından öğretmenlik mesleğini bırakıp şeflik yapmaya karar vererek hayatında radikal bir karar aldı.

Eğitime önem veren Aksoy, bahçıvanlık kursu almaya karar verdi. Edinburgh Royal Botanic Garden Bahçıvanlık sertifikasını da cebine koyarak yola devam etti. Şerife Aksoy bununla da yetinmedi, 2017 senesinde İstanbul Permakültür Kolektifi eğitimlerine katılarak Permakültür tasarımcısı oldu.

Bu birikimlerin ardından yine 2017 yılında Bein gurme kanalında “Şerife ile yaşam” programının sunuculuğunu üstlendi. Bununla da yetinmeyerek, evinde Şerife İle Bir Gün adlı yemek atölyeleri düzenlemeye karar verdi.

Zamanının büyük bir çoğunluğunu yemek konusunda kendini geliştirmeye adayan Aksoy, sosyal medyada da oldukça aktif bir isim.

Kendi web sitesi bulunan ünlü sunucu, aynı zamanda Instagram sayfasına ve Youtube kanalına da sahip. Bu sayfaları da oldukça aktif bir şekilde kullanıyor.

Fox TV’de yayınlanan  La Şerife adlı programı sunuyor.

You cannot copy content of this page