Mahmut Alpaslan Kimdir?

18.07.2022
Mahmut Alpaslan Kimdir?

Antrenörlük kariyerine Almanya’da başlamış Vfr-Pforzeim, KSÇ ce Stuttgart gibi takımları çalıştırmış, ardından çeşitli kulüplerde yer almış, Afrika ve Brezilya’da bulunmuştur. 1989 senesinde Türkiye’ye dönmüş ve sırası ile ülkemizde Kahramanmaraş, Edirne, Sakaryaspor ve Vanspor takımlarını çalıştırmıştır.

10 Kasım 1956 tarihinde dünyaya gelen Mahmut Alpaslan, kariyeri boyunca pek çok takım çalıştırmış ve uluslararası alanda pek çok önemli görev üstlenmiştir.

eknik direktörlük kariyerine Almanya’da adım atan Mahmut Alpaslan, uzun bir müddet burada Vfr-Pforzeim, KSÇ ve Stuttgart gibi takımları çalıştırdı. Öte yandan Alman Futbol Federasyonu tarafından Zimbabwe’de eğitmen olarak görevlendirildi. 1989 senesinde yurda dönüş yapan Mahmut Alpaslan, sırasıyla Kahramanmaraş, Edirne, Sakaryaspor, Vanspor’u çalıştırdı.

Daha sonra Almanya’ya tekrar döndü ve burada Herrenberg takımında görev almaya başladı. Kısa süren Almanya macerasının ardından 1993 senesinde tekrar Türkiye’ye döndü ve burada Sakaryaspor’u Play-Off’lara taşıdı. Alpaslan, 1996-1997 sezonunda 1. Lig’de mücadele eden Vanspor’u çalıştırdı. 1988 ile 2000 yılları arasında Yimpaş Yozgatspor’u ardından Anadolu Üsküdarspor’u ve Karadeniz temsilcisi Zonguldakspor’u çalıştırdı.
Alpaslan, 2001/2002 sezonunda Karadeniz temsilcisini 3. Lig’den 2. Lig’e çıkarmayı başardı.

Bir süre teknik direktörlüğe ara verdikten sonra 2008 yılında Armutlu Belediyespor ile anlaştı ve burada amatör takım teknik sorumlusu olarak görev yaptı. Alpaslan son olarak Karsspor’u çalıştırdı. Ancak bu görevi kısa sürdü ve ardından Galatasaray’da Scout Şefi olarak görev aldı. Mahmut Alpaslan şu an hiçbir takımda aktif görevde olmayıp A Spor’da yorumculuk yapmaktadır.

You cannot copy content of this page