Mehmet Yüce Katırcıoğlu Kimdir, Nerelidir? Yüce Katırcıoğlu Hayatı ve Biyografisi

16.07.2022
Mehmet Yüce Katırcıoğlu Kimdir, Nerelidir? Yüce Katırcıoğlu Hayatı ve Biyografisi

Mehmet Yüce Katırcıoğlu Kimdir, Nerelidir? Yüce Katırcıoğlu Hayatı ve Biyografisi

İlk olarak TRT ekranlarından tanıdığımız Mehmet Yüce Katırcıoğlu, Masonlar ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında sık sık gündeme gelen isimlerden olmuştur. Özellikle de son olarak TVNET kanalında katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar sonrasında araştırılmaya başlandı.

Ankara Bilgi Locası eski Genel Sekreteri iken ayrılıp mason yapılanmasıyla ilgili önemli iddialarda bulunan yüksek fizik mühendisi ve eski TRT spikeri Mehmet Yüce Katırcıoğlu, masonluk ve masonlarla ilgili bilinmeyenleri katıldığı programda anlattı. ayrıca hayatından da kesitlere de yer veren Katırcıoğlu söylemleri…

(Yüce Katırcıoğlu neden önemli?) Benim yaptığım işlerin önemli olmasından dolayı, TRT’de 14 buçuk sene fiilen çalıştım. Prodüktörlük de yaptım spikerliğe devam ederken. 15 Temmuz 1968’de ilk kez TRT TV ekranlarına çıktım, 1973 ekim ayında da masonluğa girdim.

Ben spiker olarak önemli kişilerle röportaj yapıyordum. Türk Standartları Enstitüsünde başkan ile röportaj yapmaya gitmiştim, orada genel sekreter Velit İsfendiyar ile tanıştım. Benim birkaç kez görüştükten sonra mason olmayı teklif etti. O zaman 30’lu yaşların başında herhangi bir bilgim yok, gençlik heyecanı ile kabul ettim.

Dikmen Locası, İngilizce çalışıyordu. Benim de İngilizcem yeterli olmadığından 33. derece mason Ferdi Özmen aracılığıyla beni Bilgi Locası’na aldılar. Türkiye’de bir tane bir büyük loca var. Buradaki locaların sayısı 200’ü geçti mi bilmiyorum. 33’üncü derecelerin sayısı 33 tanedir. 33’üncü derece en yüksek derecedir. 32’inci dereceden bir kişinin 33’e yükselmesi için ya 75 yaşında olacak, ya kendi isteğiyle çekilecek ya da ölecektir. O zaman başka birisi yükselebilir. Bir tane ‘büyük üstat’ olur ve masonluktaki en yetkili kişidir. Belli aralıklarla seçimle belirlenir.

Çok elit bir seçim oluyor. Bilgi Locası’nda iki kişi, Ferdi Özmen ve Dr. Necip Alayır vardı. Süleyman Demiral de bu locaya üyeydi. 1956’da mason olmuştu. İki kişinin birlikte masonluğa girmesine ikizlik deniyordu. Birbirleriyle daha yakından ilgilenirlerdi. Demirel’in ikizi sonradan büyük üstat olan Dr. Şekûr Okten, benimle mücadeleyi başlattı.

Demirel ikinci dereceden uykuya yatmıştı. Ben Demirel ile randevusuz görüşüp talepleri aktarabiliyordum. Derece olarak üzerindeydim. Masonlukta öyle ama iş hayatında başbakana karşı öyle olmuyor.

Kenan Evren de masondu, Kore’de mason olmuştu. Prof. Dr. İhsan Doğramacı, hem Ankara’da masondu hem de Fransa’da bir mason locası üyeydi. Evren’in derecesinden yüksekti. Birkaç defa Çankaya’da ziyaretine gittiğinde, bunu Tümgeneral Saim Bostancıoğlu’ndan dinledim. 33’üncü dereceydi o da. Evren, Doğramacı’yı ayağa kalkarak kapıda karşılayıp sadakat duruşu sergiliyor. Hoş geldiniz üstadım diyerek yol gösteriyor.

You cannot copy content of this page