Ahu Tuğbay kimdir, mesleği ne, kaç yaşında?

07.07.2022
Ahu Tuğbay kimdir, mesleği ne, kaç yaşında?

Ünlü Ressam Nejat Tuğbay’ın kızı Ahu Tuğbay hayatıyla merak edilmeye başlandı. Kendisiyle alakalı pek fazla bilgi bulunmayan Tuğbay birçok sergi düzenliyor. Ahu Tuğbay, Galeri SUAV’da, sanatçı yeteneğini sergilemişti. Tuğbay, ressam babası Nejat Tuğbay’dan miras kalan resim yeteneğini, İsmail Acar’dan aldığı derslerle geliştirip bir kolaj sergisi açmıştı. Ahu Tuğbay’ın Ahmet Kozanoğlu ile evliliğinden Yasemin Kozanoğlu dünyaya gelmiş.

Çocukluğundan beri elinden kalemi, fırçayı düşürmeyen cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Ahu Tuğbay’ın resim yeteneğini ilk keşfeden babası ressam Nejat Tuğbay olmuş. Hayatta kendisini en mutlu eden şeyin resim yapmak olduğunu söyleyen Ahu Tuğbay Bebek’te geçirdiği kazayla gündemde. Resim yeteneği babası Ressam Nejat Tuğbay’dan alan Ahu Tuğbay kaç yaşında sorusuyla da araştırılmaya başlandı. Peki, Ahu Tuğbay kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yılmaz Güney’le Arkadaş filminde rol alan Ahu Tuğbay, Yasemin Kozanoğlu’nun da annesi. Müteahhit, tarihi film ve romanların yazarı, özel tiyatro sahibi Abdullah Ziya Kozanoğlu’nun Mutia Karameşe ile evliliğinden Ahmet, Seyhan ve Ceyhan isminde üç çocuğu oldu.

You cannot copy content of this page