Sınırsız Ezgiler Züleyha kimdir? Züleyha Ortak sevgilisi? Züleyha Ortak kimdir, kaç yaşında, nereli?

04.07.2022
Sınırsız Ezgiler Züleyha kimdir? Züleyha Ortak sevgilisi? Züleyha Ortak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Sınırsız Ezgiler Züleyha kimdir? Züleyha Ortak sevgilisi? Züleyha Ortak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Züleyha Ortak, 1987 yılındsa İstanbul’da doğmuştur.

Ağustos 2015 tarihinden Ocak 2016’ya kadar TRT 1’de ekrana gelen İyi Fikir programını sunan Züleyha, kariyerine halk müziği solistliği ile devam ediyor.

Konservatuar eğitimi sırasında ilk ustası olarak değerlendirdiği Zülfü Livaneli’nin asistanlığını yapmıştır.

Züleyha ortak şimdilerde, TRT Müzik ekranlarında, ‘Züleyha ile Sınırsız Ezgiler’ programını yapıyor.

Başarılı sanatçı 2012 yılında Habertürk Tv’de Müzik Evi isimli müzik sohbet programını hazırlayıp sunmuştur.

2015 senesinde TRT 1 ‘den gelen İyi Fikir isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Bu program’da haftanın 4 günü her sabah 3 saatlik yayın ile ekrana çıkmış, hem televizyon tecrübesini pekiştirmiş hem de hayranları ile iletişim kurabilme şansı yakalamıştır.

2017 yılında ise 2 sezon Gelin Kınası adlı kına geceleri programını hazırlamış ve sunmuştur.

Züleyha Ortak 2019 yılının bahar aylarında ise Behzat Gerçeker ile Sınırsız Ezgiler programını birlikte sunan güzel sanatçı en son TRT Müzik ekranlarında Züleyha ile Gelin Kınası adlı programı sunmuştur.

Tüm bunların yanı sıra Göksel Baktagir yönetmenliğinde 7 Cihan Kadınları isimli etnik müzik grubunun da bir üyesi olarak hem grubu ile, hem de solo çeşitli festivaller ve kültür sanat organizasyonlarında konserler vermiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı DTHM korosu ses sanatçısı olarak kariyerini de devam ettirmektedir.

1987 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Züleyha Ortak, ses sanatçısıdır ve bunun yanında program sunuculuğu yapmaktadır.

Marmara Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümü mezunu olan Zülehya Ortak 2015-2016 yılı arası TRT1 ekranlarında yayınlanan ‘İyi Fikir’ programında sunuculuk yapmıştır.

Müzik kariyerine ilk olarak halk müziği solisti olarak başlayan Züleyha Ortak aynı zamanda yarı zamanlı konservatuar bölümünde müzik eğitimi almıştır.

Zülehya Ortak’ın ilk ustası ise duyaen sanatçı Zülfü Livaneli’dir. Ortak bir süre Livaneli’nin asistanlığını yapmıştır.

Behzat Gerçeker kimdir?

Behzat Gerçeker Enbe Orkestrası Şefi ve Orkestra Sanatçısı’dır. Hakkında merak edilenler, kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Aslen Ankara’da dünyaya gelmiş ancak doğum tarihi bilgilerine ulaşılamamıştır. İlkokul döneminden itibaren müzik ile iç içe büyümüştür. Babası o yıllarda arkeoloji müzesinde memur olarak çalışmıştır. Ailesi ilk dönemler konservatuvara gitmesine izin vermese de Behzat Gerçeker ideallerinin ve hayallerinin peşinden koşmayı başarmıştır.

Ankara Devlet Konservatuvarı ve İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda eğitim almıştır. Ülkemizde Nükhet Duru, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Leman Sam, Kayahan ve Nilüfer gibi çok önemli isimlerle çalışmıştır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçısı olmuş ardından Paris’e gitmiştir. Fransa Paris’te modern müzik üzerine çalışmalarını sürdürmüş Terry Canss ile çalışmış ve bir süre de Macaristan’da Macar etnik müzikleri üzerine araştırmalar yapmıştır.

9 sene İstanbul Devlet Opera ve Balesinde görev yapmıştır. Yurtiçi ve Yurtdışı’nda ünlü isimlerle ENBE Orkestrası’nı yöneterek konserler vermiştir. Özellikle dünyanın en iyi gitarcılarından Jose Feliciano ve Gloria Gayner ile birlikte vermiş olduğu konserler ile büyük beğeni toplamıştır. Günümüzde aktif olarak ENBE Orkestrası şefliğini sürdüren Behzat Gerçeker ayrıca farklı projelerde de sanat yönetmenliği yapmaktadır.

Müzik dünyasındaki başarılı kimliğinin yanı sıra Tenis ile de arası çok iyidir. Bir dönem Miami’de Dünya şampiyonası’nda 35 artı yaş grubunda oynamış, Türkiye’de son ITF Turnuvasında 40 artı çift erkeklerde Tony Pejman ile turnuvayı kazanan isim olmuştur.

Birgül Gerçeker ile evlidir ve bu evliliğinden iki evladı vardır.

You cannot copy content of this page