Başpehlivan kim oldu 2022, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini kim kazandı 2022, 661. şampiyonu kim oldu, birinci belli mi?

03.07.2022
Başpehlivan kim oldu 2022, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini kim kazandı 2022, 661. şampiyonu kim oldu, birinci belli mi?

Başpehlivan kim oldu 2022, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini kim kazandı 2022, 661. şampiyonu kim oldu, birinci belli mi?

Başpehlivan kim oldu 2022, Kırkpınar Yağlı Güreşlerini kim kazandı 2022, 661. şampiyonu kim oldu, birinci belli mi?

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında canlı yayınla TRT Spor’da ekranlara gelecek. Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış töreni 18:30’da başlayacak.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dün sabah saatlerinde Edirne Sarayiçi Er Meydan’ında küçük boy kategorisindeki pehlivanların güreşleriyle başladı.

3 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli kategorilerdeki pehlivanların güreşleriyle devam edecek olan güreşleri izlemek isteyen güreş sevdalıları Edirne’ye akın etti.

Şampiyon 3 Temmuz Pazar günü belli olacak. Bugünkü karşılaşmalarda favori isimlerden Ali Gürbüz turnuvaya veda etti.

Edirne’de düzenlenen 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde erken final yaşandı. Başpehlivan Ali Gürbüz, ebedi altın kemere veda etti.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 1-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni canlı olarak TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNDE ÖDÜL NE KADAR?

2022 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivana 75 bin TL, ikinciye 48 bin TL, üçüncüye de 25 bin TL verilecek.

Bugün gerçekleştirilen güreşlerin ardından çeyrek finale çıkan başpehlivanlar şu şekilde:

“Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Taş, Tanju Gemici ve İsmail Balaban.”

661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri yarın çeyrek final, yarı final ve sonrasında yapılacak final mücadelesinin ardından sona erecek.

Bugün yani 3 Temmuz 2022 günü yapılan güreşlerde başpehlivan kim oldu?

661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri son çeyrek final maçları İsmail Balaban Fatih Atlı ve Mustafa Şen Hüseyin Gümüş arasında gerçekleşiyor. Finalde Ertuğrul Dağdeviren karşısına kim çıkacak bekleniyor.

Şuan VAR’a gidildi.

Şuan hakemler inceliyor.

3.07.2022 Saat:14 59: Ertuğrul Dağdeviren Yarı Finalde.

3.07.2022 Saat:15.01: İsmail Balaban kazandı, Fatih Atlı elendi.

3.07.2022 Saat:15.02: Mustafa Taş kazandı, Hüseyin Gümüşalan elendi elendi.

Yarı finale geçildi.

Mustafa Taş, Ertuğrul Dağdeviren, İsmail Balaban ve Cengizhan Şimşek Yarı Finalde.

4 Başpehlivan yarı finalde.

2022 yarışmasında 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Finale gelindi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen, 661’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bugün final heyecanı yaşanıyor. Bu yıl 1-3 Temmuz tarihlerindeki güreşlere 2 bin 475 pehlivanın katılımıyla rekor kırıldı. İlk iki gün çekişmeli güreşlere sahne olan Er Meydanı’nda başpehlivanlık güreşlerinde büyük sürprizler yaşandı. Son iki yılın başpehilvanı ve bu yıl da çayırdan şampiyon çıkması halinde altın kemerin ebedi sahibi olacak Antalyalı Ali Gürbüz, ikinci turda Mehmet Yeşil Yeşil’e altın puana giden güreşte yenilerek, altın kemer umudunu kaybetti.

FAVORİLER ERKEN VEDA ETTİ
Kırkpınar’da son iki yılın başpehlivanı Ali Gürbüz ve finalisti İsmail Koç’un 2’nci turda turnuvadan elenmesinin ardından yine favori güreşçilerden 3 altın kemer sahibi Orhan Okulu, 4 altın kemer sahibi Recep Kara ve 2 altın kemer sahibi Mehmet Yeşil Yeşil’in, 3. turda elenmeleri sürpriz oldu.

Çayırda 2013 ve 2017 yılları arasında, 2 altın kemer sahibi İsmail Balaban ve 2014 Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı kaldı. Başpehlivanlık güreşlerinde bugün Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan, Ertuğrul Dağdeviren, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Taş, Tanju Gemici ve İsmail Balaban, altın kemeri almak için mücadele verecek.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri 54 pehlivanın dün 3 tur güreşin ardından bugün çeyrek, yarı ve final karşılaşmaları ile son bulacak. Final karşılaşması öncesi ağalık ihalesi ile 2023’ün Kırkpınar ağası, koç ihalesi yapılacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl koç ihalesinin 2 milyon 23 bin liradan satışa sunulacağını söyledi. Buna göre en yüksek teklifi veren koçu satın alıp, 662’nci Kırkpınar ağası olacak.
FİNALİN ADI MUSTAFA TAŞ VE CENGİZHAN ŞİMŞEK OLDU!

Final karşılaşmasında kozlarını paylaşan pehlivanlar Mustafa Taş ve Cengizhan Şimşek olurken kazanan birazdan belli olacak.

You cannot copy content of this page