Su Ava nerede yaşıyor, kimdir? Su Ava biyografisi, Su Ava kaç yaşında? Su Ava ürünleri, Leyla Bakkal ürünlerine? Su Ava nereli, instagram hesabı nedir?

01.07.2022

Su Ava nerede yaşıyor, kimdir? Su Ava biyografisi, Su Ava kaç yaşında? Su Ava ürünleri, Leyla Bakkal ürünlerine? Su Ava nereli, instagram hesabı nedir?

Eski öğretim üyesi olan Su Ava, şehir hayatını, kurumsal kimliğini bırakıp köye yerleşti. Üniversiteyi, bahçesindeki ahlat ağacının altına taşıdı.

Su Ava Çanakkale’de ikamet eder. İnstagramda Su Ava instagramda @bakkalleyla kullanıcı adı ile bulunur ve 15 bin civarında takipçisi vardır.

Su Ava, kurumsal yaşamı bırakıp, Kazdağları’na yerleşti. Şimdilerde doğal tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bunun yanında çocukların eğitimi ve sokak hayvanları da ona emanet. Bilgi ve merakını Kazdağları’nın bereketli topraklarıyla birleştirip, enfes ürünler ve şifa kaynakları elde ediyor.

En son İstanbul’da bir üniversitede görevliydim, ondan önce de üst düzey beyaz yakalıydım. 1 Eylül 2015’te şehir hayatını geride bırakıp, yola çıktım. Daha önce Moskova’da, Londra’da, Kahire’de yaşadım. Bir iş teklifi gelmişti, İzmir’e gittim. Bir hafta sonra geri döndüm. ‘Küçük yerde yapamam, ben metropol insanıyım’ dedim. Buraya gelirken de yapabileceğimden emin değildim. 24 saat yaşamaya alışkındım. Sergiye, konsere, arkadaşlarla buluşmaya… Her yere yetişirdim. Şu an İstanbul’a geldiğimde kaçacak yer arıyorum. Zorunlu olmadıkça gelmiyorum.

Köyde tarım ve arıcılık dışında neler yapıyorsunuz sorusuna şu yanıtı veriyor.

Çocuklara ücretsiz ders veriyorum. Bu yıl gönüllü öğretmenlikte 6’ncı yıl oldu. Yıllardır, bu ilçede, bu ilçeye bağlı köylerde oturan çocuklara ders veriyorum. Bu sene üniversiteye girmiş çocuk sayısı 57 oldu. İçlerinde mezunlarım var. İş sahibi olanlar var. Üniversiteye giren çocuklar için de tabiri caizse kapı kapı dileniyorum. Onlara burs bağlıyorum. Yarın Uludağ, Ziraat Fakültesi’nde okuyan bir öğrencim gelecek. Onu Almanya’da bir organik çiftliğe stajyer olarak göndereceğim. Almanya’daki çiftlikle online bir görüşme yapacağız.

Nejla Su Ava… Eğitimini yurtdışında tamamlamış bir seslendirme sanatçısı, reklamcı, müzisyen, çevirmen ve akademisyen. Şehir hayatının gerçekleriyle yüzleşip “Ben ne yapıyorum?” deyip köye göç ediyor. Tüm iyi niyet ve romantik duygularıyla üretmeye başlıyor fakat hikayesi köyde de toz pembe ilerlemiyor. Burada da başka gerçeklerle yüzleşiyor. Köy çocuklarına gönüllü öğretmenlik yapıyor, ekolojik tarım ve hayvancılık yapıyor, engelli hayvanlara yuva ve yemek sağlıyor, çeşitli meslek dallarından dostlarını köye getirip köy çocuklarına meslek yönlendirmeleri yapıyor, onlara İngilizce öğretiyor, üniversiteye hazırlıyor… ve bu insan saldırılara, sabotelere ve iğrenç iftiralara maruz kalıyor… Yılmıyor, ayakta ve mücadelesine devam ediyor. Çünkü O sadece bir çocuğun bile hayatının değişmesinin ülkede neleri değiştirebileceğini çok iyi biliyor! İyi ki varsın Nejla Su Ava. İnşallah senin gibi yüce gönüllü insanların sayısı artar… – – Tolga Yalçın

instagram hesabı: @bakkalleyla

You cannot copy content of this page