Prof Dr Selva Demiralp kimdir? Selva Demiralp babası kimdir? Who is Selva Demiralp Biyografi, Selva Demiralp yazıları, eşi kim?

16.06.2022
Prof Dr Selva Demiralp kimdir? Selva Demiralp babası kimdir? Who is Selva Demiralp Biyografi, Selva Demiralp yazıları, eşi kim?

Prof Dr Selva Demiralp kimdir? Selva Demiralp babası kimdir? Who is Selva Demiralp Biyografi, Selva Demiralp yazıları, eşi kim?

Prof. Dr. Selva Demiralp aynı zamanda Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumunun direktörü ve Yapı Kredi Ekonomi Araştırmaları Kürsüsünün başkanıdır. Ocak 2013-Mayıs 2019 yılları arasında Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Demiralp halen BBC Türkçe’de ekonomi analizi yazıları yazmaktadır.

Prof Dr Selva Demiralp kimdir? Selva Demiralp babası kimdir? Who is Selva Demiralp Biyografi, Selva Demiralp yazıları, eşi kim?

Selva Demiralp, 2000-2005 arasında Federal Reserve Board’da ekonomist olarak çalıştıktan sonra 2005 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne katıldı. 2016 yılı itibarıyla Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu direktörlüğünü üstlenen Demiralp’in 2013 yılından bu yana Milliyet Gazetesinde haftalık köşe yazıları yayımlanmaktadır. Geçtiğimiz on yıl boyunca Federal Reserve, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve TCMB gibi bir çok merkez bankası ile ortak çalışmalar yapan Demiralp, ECB’de danışman olarak da çalışmıştır. Selva Demiralp’in para politikası üzerine yaptığı araştırmalar, TÜBİTAK’ın bir çok araştırma fonu yanında Avrupa Komisyonu International Outgoing Fellowship (IOF) gibi zorlu fonlar tarafından desteklenmiştir. Makaleleri Journal of Money, Credit, and Banking ve Journal of Economic Dynamics and Control gibi önde gelen ekonomi dergilerinde yayımlanmıştır.

Prof. Dr. Selva Demiralp kimdir, uzmanlık alanı nedir, nereden mezun oldu, nerede çalışıyor. İşte Selva Demiralp biyografisi:

Türkiye’nin ekonomi ihtisası alanında yayınladığı birçok makalesi ve kitabı bulunan bir profesördür. Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunudur. Kaliforniya Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora eğitimi almıştır. 

Selva Demiralp 1973 yılında dünyaya geldi. Yani 47 yaşındadır. Ulusal ve uluslar arası platformlarda başarıları dilden dile dolaşan Prof. Dr. Selva Demiralp yurtiçi ve yurtdışındaki seçkin üniversitelerde direktör, danışman, konuşmacı, öğretim üyesi, ekonomi yorumcusu gibi farklı ve önemli alanlarda görev yaparak ismini kısa sürede duyurmayı başarmış önemli kişilerden biridir. Avrupa Merkez Bankası Danışmanlığı, Koç Üniversitesi Yardımcı Doçent (2005-2008), Koç Üniversitesi Doçent (2008-2017), Koç Üniversitesi Profesör (2017’den beri devam ediyor), CNN ve Bloomberg kanallarının ekonomi yorumcusu görevlerini üstlenmiş ve bu görevlerini başarıyla tamamlamıştır.

Güncel ekonomi, dolar, enflasyon gibi konularda hemen her platformda yer alan Prof. Dr. Selva Demiralp Türkiye’nin sayılı ve kaliteli makro iktisatçılarının arasında yer alır. Yıllar içinde Amerika, Avrupa ve Türkiye’nin merkez bankalarında diğer iktisatçılarla birlikte makro iktisat ve para politikaları çok ciddi çalışmaları yürütmüştür ve adını yazdırmıştır.

Makaleleri ile Türkiye’nin ekonomisi anlamında hangi sektörlerin birbirini etkilediğini ve değiştirdiğini yayınladığı makalelerde açıkça göstermiştir. Başarılarından ötürü kendisi dünyanın dört bir yanında önemli kurum ve üniversitelerde konferanslara katılmakta, ders vermekte ve seminer düzenlenmektedir. Her seminerine ciddi katılım olması, fikirlerinin de önemine yönelik bir ipucu oluşturmaktadır.

İş Deneyimi

Dünya üzerinde seçkin dergilerde yayınladığı makaleleri bulunan Prof. Dr. Selva Demiralp milliyet gazetesinin ekonomi köşesinde yazıları var. Koç Üniversitesinde ekonomi alanında ders vermektedir. Ayrıca;

Kaliforniya Üniversitesi,
Marmara Üniversitesi,
Bilkent Üniversitesi,
İstanbul Teknik Üniversitesi,
Howard Üniversitesi,
Kansas Üniversitesi,
Louis Üniversitesi,
Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi
Türkiye Merkez Bankası
Ege Üniversitesi
Loyola Marymount Üniversitesi
Freie Üniversitesi
Uluslararası İktisat Araştırmaları Kurumu CEPII
gibi daha birçok üniversite kendisi konuk öğretim üyesi olarak ders ve seminer vermiştir. Amerikan Merkez Bankasında görev yapmıştır. Katıldığı birçok konferans bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

Dünya finans konferansı,
Ekonometri Topluluğu Kış Toplantısı
Avrupa Merkez Bankası Workshop
Koç Üniversitesi Kış Workshop
İsviçre Ulusal Bankası Yıllık Konferansı
Türk Ekonomi Topluluğu Uluslar Arası Yıllık Konferansı
Ekonomi Toplumunun Dinamikleri
Journal of Money dergisinde yayınlanan birçok yayını bulunan profesörün başarıları dünya çapındadır.

Politikacılar konuşurken dinleyen biri var mı?
Rezerv İhtiyaçları, Likidite Riskleri, Borç Veren Banka Davranışı
Bankaların verdiği borç para için devlet destek verdi mi?
Türkiye’de Merkez Bankasının bağımsızlığının erozyonu
Para Piyasasındaki Baskı Ölçümü

Ödülleri
Prof. Dr. Selva Demiralp başarılarından dolayı birçok onur, ödül ve burs kazanmıştır. Bunlardan birkaçı şöyledir:

Avrupa Komisyonu Marie Cruie bursu, € 179,477
Türk Bilim Akademisi Genç Bilim insanı ödülü 15,000TL
Tübitak teşvik ödülü
Kaliforniya Üniversitesi okul bursu
Ayrıca Koç Üniversitesindeki görevinde yapılan değerlendirme sonrasında en iyi akademisyen seçilmiştir. Öğrencileri tarafından çok sevilen Prof. Dr. Selva Demiralp’ten ders almak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Televizyonlarda ve gazetelerde ekonomi ile ilgili çarpıcı değerlendirmeleri bulunan profesörün konuşmalarının ekonomi alanı dışındaki kişiler tarafından anlaşılan açık ve sade bir dili bulunduğu için dinleyen ve izleyenleri diğer akademisyen ve uzmanlara göre daha fazla etkileyebilen bir kişiliktir. Hem ekonomi anlamında profesörlüğü bulunan hem de yorumcu ve eleştirmen gözüyle değerlendirmelerde bulunan Türkiye’nin sahip olduğu nadir kişilerden biridir. Ünlü oyuncular Catherine Zeta Jones ve Laura Elena Harring’e şaşırtıcı derecede benzerliği bulunmaktadır.

You cannot copy content of this page