Fatma Meriç Yılmaz özgeçmiş? Fatma Meriç Yılmaz Kızılay nereli, kimdir? Fatma Meriç Yılmaz Kızılay Menzil?

12.05.2023

Fatma Meriç Yılmaz özgeçmiş? Fatma Meriç Yılmaz Kızılay nereli, kimdir? Fatma Meriç Yılmaz Kızılay Menzil? Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Fatma Meriç Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Eşi kim? Kızılay Fatma Meriç Yılmaz Kimdir? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Fatma Meriç Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Eşi kim? Kızılay Fatma Meriç Yılmaz Kimdir? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Fatma Meriç Yılmaz 1975 yılında Ankara’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladı.

Aynı hastanede başasistan olarak görev yaptı. 2008 yılında doçentlik unvanı alan Yılmaz, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Klinik Şef Yardımcısı olarak görev yaptı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim dalına doçent olarak atanan Yılmaz, aynı üniversitede profesör unvanını aldı.

Fatma Meriç Yılmaz 2012-2015 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya Laboratuvarı Eğitim ve İdari Sorumluluğu ile Laboratuvar Koordinatörlüğü görevini yürüttü.

2015-2016 yılları arasında Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği; 2016-2017 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunan Yılmaz, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya ABD. da Öğretim Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Yılmaz’ın ayrıca, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuvar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyeliği bulunmaktadır.

Fatma Meriç Yılmaz 2015 yılından bu yana Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmekte, ve halen Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

Fatma Meriç Yılmaz Evli ve üç çocuk annesidir.

You cannot copy content of this page