Saffet Emre Tonguç kimdir, kaç yaşında? Evlendi mi? Vikipedi? Saffet Emre Tonguç eşi kimdir?

07.05.2023

Saffet Emre Tonguç kimdir, Saffet Emre Tonguç kaç yaşında? Saffet Emre Tonguç Evlendi mi? Saffet Emre Tonguç Vikipedi? Saffet Emre Tonguç eşi kimdir?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Saffet Emre Tonguç kimdir? Saffet Emre Tonguç nereli ve kaç yaşında? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Saffet Emre Tonguç kimdir? Saffet Emre Tonguç nereli ve kaç yaşında? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Saffet Emre Tonguç 1966 Çorlu doğumludur.

Şişli Terakki Lisesi’nden mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde, Turizm ve Otel Yöneticiliği ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde lisans eğitimini, Boğaziçi Üniversitesi Osmanlı Sosyal Tarihi programında yüksek lisansını tamamladı.

Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde işletme üzerine doktora yaptı. Saffet Emre Tonguç 150’ye yakın ülkeye seyahat edip, 1.400’den fazla şehir gördü. Seyahatlerinde çektiği fotoğraflar, 1990 yılından beri çeşitli ülkelerdeki dergi ve internet sitelerinde yayınlandı.

Saffet Emre Tonguç CNN International’ın “Earth Matters” adlı programının Türkiye bölümünde misafir oldu. ABC Televizyonu’nun “Good Morning America” programında sunuculuk yaptı. National Geographic, CNN Travel gibi dünyanın önde gelen TV kanallarında da yer aldı.

İstanbul the Ultimate Guide kitabının haberleri, New York Times ve International Herald Tribune gazetelerinde görev yaptı. Yaptığı çalışmalar ve yazıları, dünyanın en prestijli yayın organlarından Conde Nast Traveler, Travel and Leisure, National Geographic, Lonely Planet gibi yayınlarda da çalıştı. Saffet Emre Tonguç dünyada ünlü ve etkili oyuncu, iş adamı ve hükümet görevlileri olmak üzere 100’e yakın kişiye İstanbul’u gezdirdi.

Saffet Emre Tonguç NTV’de iki sezon yaptığı Paha Biçilemez İstanbul programı kanalın en yüksek izlenme oranlarına ulaşmasına neden oldu. 2017 yılında Ayrıcalıklı Rotalar programı ile bu kez Türkiye’yi ve dünyayı dolaşarak birbirinden ilginç yerleri anlatmaya başladı.

Ayrıcalıklı Rotalar programı 2017’den bu yana devam ediyor. Saffet Emre Tonguç yaptığı ev ve bahçe tasarımları birçok dergide yayınlandı. Türkiye’nin ilk sesli online tur uygulaması Piri’nin ilk rehberliğini yaptı. Önerilerin yer aldığı SET akıllı telefon uygulamasını 2021 yılında kullanıma sundu.

29 kitabı, 40’a yakın ödülü vardır. 2004 yılından bu yana Hürriyet Seyahat ekinde yazıları vardır. İstanbul Life ve Skylife dergilerinde de yazıları yer alıyor.

Saffet Emre Tonguç aynı zamanda profesyonel seyahat tur rehberliği yapıyor. Saffet Emre Tonguç kimdir? Saffet Emre Tonguç nereli ve kaç yaşındadır? sorularını yanıtladık.

You cannot copy content of this page