Frank Hoogerbeets kimdir, Vikipedi, nerede yaşıyor?

10.02.2023

Frank Hoogerbeets kimdir Vikipedi? Frank Hoogerbeets kimdir nerelidir? Frank Hoogerbeets Twitter? Frank Hoogerbeets nerede yaşıyor?

Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana geldi.

7.4 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 234’ü Türkiye’de, 427’si Suriye’de olmak üzere 661 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye depremde enkaz altında kalanları kurtarmak için seferber olurken, depremi önceden tahmin eden Hollandalı Araştırmacı Frank Hoogerbeets’ın depremi nasıl önceden bildiği merak konusu oldu.

Depremi bilen adam Frank Hoogerbeets kimdir? Depremi önceden nasıl bildi?

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR, DEPREMİ ÖNCEDEN NASIL BİLDİ?

Türkiye’nin güney ve güneydoğusunu sarsan depremi iki gün önceden tahmin eden Hollandalı araştırmacı olay üzerine “kritik gezegen geometrileri” ile depremler arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

Uzmanın bağlı olduğu araştırma enstitüsü de güçlü bir artçı sarsıntı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Gök cisimleri arasındaki geometriyi sismik faaliyetlerle bağlantılı olarak takip eden araştırma enstitüsü Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS) araştırmacılarından Frank Hoogerbeets bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan depremin “kritik gezegen geometrilerinin” ardından geldiğinin altını çizdi.

Hoogerbeets “Daha önce de belirttiğim gibi, 115 ve 526 yıllarında olduğu gibi, bu bölgede er ya da geç bu tür depremler yaşanacaktır. Bu depremlerden önce her zaman 4-5 Şubat’ta olduğu gibi kritik gezegen geometrileri gelir.” diye yazdı.

Mesajında olayla ilgili üzüntülerini dile getiren araştırmacı “Kalbim Türkiye’nin merkezinde meydana gelen büyük depremden etkilenen herkesle birlikte.” dedi.

Araştırmacının bağlı olduğu enstitü de artçı sarsıntılar konusunda uyardı. SSGEOS de artçı sarsıntılarla ilgili uyarıda bulundu. SSGEOS şu ana kadar yaşanan en büyük artçının 4,5 büyüklüğünde olduğunu belirtti, ancak “daha büyük bir sarsıntı olasılığı var” diyerek uyarıda bulundu.

Hollandalı araştırmacı Hoogerbeets yüzlerce can kaybına ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açan şiddetli depremin yaşanabileceğine ilişkin tahminlerini iki gün önce SSGEOS’in YouTube kanalında paylaşmıştı.

Hoogerbeets bu tahminini 3 Şubat’ta merkez üssünü Hatay olarak gösteren bir haritayı Twitter hesabından paylaşarak bu bölgede yaklaşık 7,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanacağı tahmininde bulundu. Hoogerbeets mesajında “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) ~M 7.5 büyüklüğünde bir deprem olacak.” diye yazdı.

Hoogerbeets tahminlerini gezegenlerin ve Güneş arasındaki hizalamaları hesaplayarak oluşan geometrilere dair ölçüm ve gözlemlere dayandırıyor.

You cannot copy content of this page