Çakra Nedir, 7 Ana Çakra Nerede Bulunur?

01.05.2023

Omurga üzerinde belirli noktalarda bulunurlar. İnsan bedeninde de 7 temel çakra merkezi bulunur. Bulunan 7 farklı çakra merkezi, farklı renkleri temsil eder. Bu renkler ise gökkuşağında bulunan renklerdir.

Solar Pleksus Çakra

Güneşe benzetilen solar pleksus çakra modelinin rengi sarıdır. Elementi de ateştir. Güneş sinir ağı olarak da bilinir. Özgüven, özsaygı, sindirim sistemini geliştirme, ruhsal gelişim gibi kavramları destekler. İçgüdüsel duygularla iç içedir.  Üçüncü sırada yer alan bu çakra modelinde kök çakra ve sakral çakrasını dengelemek önemlidir. Beden ve ruh ilişkisini eşdeğer tutarak, hayatta tutmaya çalışır.

Solar Pleksus Çakra, göğüs kemiği ile göbek deliği arasında yer alır. Manipura olarak da bilinir. Taşları sarı renkli taşlar, topaz veya kaplan gözüdür.

Kalp Çakrası

Kalp Çakrasının elementi havadır. Rengi ise yeşildir. Vücutta bulunan üst çakralarla mutlaka bağlantı içindedir. Aynı zamanda diğer çakralarla da bağlantı kurar. Bağışlama, sevgi, bağlanma, aşk ve şefkat gibi düşünceleri benimser ve temsil eder. Evrende diğer insanlarla bütünlük sağladığımızı ve onları severek yaşamamız gerektiğini benimseyen çakra modelidir. Dış dünyamıza sevgi yayarken aynı zamanda kendimizi de sevmeli ve saymalıyız.

Kalp Çakrası göğüsün tam ortasında bulunur. Anahata olarak da bilinir. Taşları yeşim ve zümrüttür.

Boğaz Çakrası

Boğaz çakrası beşinci ve temel olan çakralardandır. Rengi gök mavisidir. Ruhsal varlığımızla ve kişiliğimizde iletişim kurmamız konusunda yardımcı olur. Temel olarak iletişim merkezini temsil eden boğaz çakrası, dinleme, anlama ve ifade edebilme yeteneklerini temsil eder.

Boğaz çakrası, boyun bölgesinde bulunur. Vishuddha olarak da bilinir. Taşları akuamarin taşı veya turkuaz taşıdır.

Kök Çakra

Kök Çakra ilk çakra olarak bilinir. Elementi toprakken, rengi kırmızıdır. Diğer tüm çakralar için destek sistemi olarak bilinir. Yaşam içerisinde genelle bollukla ilişkilendirilir. Kök çakraları dengede olduğu zaman yaşam daha uyumlu hale gelir. Güven duygusu, hayatta kalma isteği, temel ihtiyaçlar, duyarlılık, bolluk ve istikrar gibi kavramları benimser.

Kök çakra, omurgaların en altında bacakların arasında bulunur. Yedi ana çakraların en temelini olan kök çakra, diğer çakralarla da enerji akışını sağlar. Muladhara olarak da bilinir. Taşları yakut, mercan veya kırmızı akiktir.

Sakral Çakra

Gökkuşağı renklerinden turuncu renge sahip olan bu çakranın, elementi sudur. İkinci sırada bulunan sakral çakra aynı zamanda cinsel çakra olarak da bilinebilir. Cinsel enerjilerin merkezi ve cinsel yaratıcılık kavramlarıyla iç içedir. Zihinsel yaratıcılık, temel ihtiyaçlar, duygusal ihtiyaçlar ve üreme kavramlarını benimser.

Sakral çakra, cinsel organın hemen üstündedir. Swadhisthana olarak da bilinir. Taşları turuncu akik veya ay taşıdır.

You cannot copy content of this page