Hakan Tiftik kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakan Tiftik eşi kim?

23.04.2022
Hakan Tiftik kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakan Tiftik eşi kim?

Hakan Tiftik kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakan Tiftik eşi kim?

Hakan Tiftik – CEO – İcra Kurulu Başkanı – Borusan Otomotiv şeklinde bilinmektedir.

Hakan Tiftik Borusan Otomotiv Grubu İcra Kurulu başkanı olarak Borusan Otomotiv Grubu şirketleri olan Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım, Borusan Otomotiv Pazarlama ve Ticaret, Borusan Oto Servis ve Ticaret, Borusan Otomotiv Premium şirketlerinin sorumluluklarını üstlenmektedir.

Hakan Tiftik Kimdir?

1968 yılında İstanbul’da doğan Hakan Tiftik, 1987 yılında Alman Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, 1997 yılında da Koç Üniversitesi’nden M.B.A yüksek lisans derecesini almıştır.

Hakan, profesyonel kariyerine 1992 yılında Intekno Teknoloji ve Know-How firmasında otomasyon ve kontrol mühendisi olarak başlamış ve Pittsburgh Pennsylvania’da yerleşik olarak Kuzey Amerika’da çeşitli otomasyon projelerinde çalışmıştır. 1994 yılında Türkiye’ye dönerek Kordsa Global AŞ’ye Yatırım ve Proje Uzmanı olarak katılan Tiftik, Kordsa Grubunda sırasıyla Mali İşler Müdürü (1997), Lojistik ve Satınalma Direktörü (1999),  Almanya’da yerleşik olarak Interkordsa GmbH Genel Müdürü (2001),  DUSA International Ltd Co, USA Global İş Direktörü (2003), Kordsa  Avrupa Ortadoğu, Afrika Ticaret Genel Müdür Yardımcısı (2005), Kordsa Türkiye Genel Müdürü (2007), Kordsa Global Satış Başkan Yardımcısı (2009) rollerini üstlenmiş, 2010 yılında Kordsa Global CEO ve Başkan pozisyonuna gelmiştir. 2007-2013 yılları arasında aynı zamanda Mısır’da kurulu Nile-Kordsa, Endonezya’da kurulu IndoKordsa, Tayland’da kurulu Thai-Indo Kordsa firmalarının Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini de devam ettirmiştir.

2012 – 2015 yılları arasında DEIK Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanlığını yürüten Tiftik,  2015 yılı itibarı ile DEIK Avusturya-Türk İş Konseyi Başkan Vekilliğini yürütmektedir ve 2014 yılından itibaren de Oluklu Mukavva Üreticileri Derneği Başkan Yardımcısıdır.

Ağustos 2013’den bugüne kadar Mondi Tire Kutsan AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO görevini yürütmüş olan Hakan aynı zamanda Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Avrupa ve Kuzey Afrika bölgelerinin de sorumluluğunu üstlenmiştir.

1 Temmuz 2017 tarihinden bu yana Borusan Otomotiv Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

2019 yılında, 35. yaş gününü kutladığımız Borusan Otomotiv, Borusan Oto adı ile kurulup Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım A.Ş., Borusan Oto Servis ve Ticaret A.Ş., Borusan Otomotiv Pazarlama ve Ticaret A.Ş. ve Borusan Oto Kıbrıs Ltd. olarak dört şirket ile yoluna devam etmektedir.

You cannot copy content of this page