Tuncer Akşener kimdir? Ne iş yapar? Tuncer Akşener kaç yaşında? Tuncer Akşener Rize’nin neresinden?

30.04.2023

Tuncer Akşener kimdir? Ne iş yapar? Tuncer Akşener kaç yaşında? Tuncer Akşener Rize’nin neresinden?

Soruları merak edilmektedir, arama motorlarında, sosyal medya platformlarında, ülkemiz gündeminde ve web sitemizde Tuncer Akşener kimdir? Ne iş yapar? Tuncer Akşener kaç yaşında? Tuncer Akşener Rize’nin neresinden? sorularına yanıtlar aranmaktadır. Bizlerde sizin için Tuncer Akşener kimdir? Ne iş yapar? Tuncer Akşener kaç yaşında? Tuncer Akşener Rize’nin neresinden? sorularının yanıtlarını araştırdık. İşte detaylar;

Tuncer Akşener kimdir?

Meral Akşener’in eşidir.

Ne iş yapar?

ODTÜ mezunu ve siyasetle ilgili bir isimdir fakat işi tam olarak bilinmiyor. Emekli olduğu söylenmektedir.

Tuncer Akşener kaç yaşında?

1980 Yılında Meral Hanım ile evlenen Tuncer bey 65 yaşında olarak bilinmektedir.

Tuncer Akşener Rize’nin neresinden?

Merkeze bağlı bir köyünden.

Türk siyasetinin güçlü kadınlarından olan Akşener evlenme sürecinde yaşadıkları zorluklara değinerek, “Biz okurken nişanlanmayı istedik, iki aile de karşı çıktı. Karşılıklı grevler yaptık. Tuncer evden kaçtı. İzini kaybettirdi. Gittiği yeri kimseye söylemedi. Orası hâlâ meçhuldür. Ben de sofraya küsmüştüm. 15 gün yemek yemedim. Sonuçta benim okul bitmeden nişanlanmama izin vermediler.” demiştir.

Meral Akşener eşi ile ilk görüşte aşık olduklarını söyleyerek tanışma yıllarını şu sözlerle özetlemiştir: “İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ’deydi. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. O bana çok güzel mektuplar, şiirler yazardı. Hâlâ saklarım. Çiçek gönderirdi. Ben ise ona solcuların ne kadar kızdığı eser varsa Safahat’ı, Necip Fazıl’ı gönderirdim. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek’in gazetelerini dağıtırdı. Hızlı solcuydu yani. Arkadaşlığımız siyasi tartışmalarla başladı. Evlenmeden onu sağcı yaptım.” demiştir.

You cannot copy content of this page